Başkana hapis cezası

AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Avukat İrfan Kalaycı, müvekkili adına icra takibinden tahsil ettiği parayı teslim etmediği için 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan hapse mahküm edildi.

Başkana hapis cezası


TAHSİL ETTİ, MÜVEKKİLİNE ÖDEMEDİ!

Avukat İrfan Kalaycı’yı hapse mahküm ettiren olay 2011 yılında yaşandı. Beyaz eşya mağazası sahibi olan Mustafa Şahin'in yanında çalışan A.K., işten ayrıldı. Daha sonra Şahin'e tazminat davası açan A.K. davayı kazanarak 10 bin 897 lira 84 kuruş tazminat almaya hak kazandı. Davayı kaybeden iş yeri sahibi Mustafa Şahin de A.K.'nin avukatı olan ve aynı zamanda AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı olan İrfan Kalaycı'ya posta havalesiyle borcunu ödedi. Ancak Avukat İrfan Kalaycı tahsil ettiği parayı müvekkiline ödemedi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSU

Bunun üzerine parasını alamayan A.K., eski patronu Mustafa Şahin hakkında yeniden dava açıp paranın 6 bin liralık kısmını yeniden tahsil etti. Aynı parayı 2'nci kez ödeyen Mustafa Şahin neye uğradığını şaşırdı. Şahin, Avukat İrfan Kalaycı hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı'nın onayının ardından Avukat İrfan Kalaycı hakkında Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açıldı. 6 yıldır devam eden dava nihayet sonuçlandı. Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Avukat İrfan Kalaycı’yı eylemine uyan TCK nun 55/2 maddesi gereğince sanığın kastındaki yoğunluğu da göz önünde bulundurarak 1 yıl hapisle cezalandırdı.

 6 AY MESLEKTEN MEN!

Mağdur tarafın zararını karşılamadığı gerekçesiyle Sanık Avukat İrfan Kalaycı hakkında CMK 231/5 maddesi uygulanmadı. Kalaycının ayrıca 5237 Sayilı TCK 'nun 53/5 maddesi gereğince cezanın infazından sonra işlemek üzere takdiren ve teşdiden 6 ay süreyle hak ve yetkisini kullanmasının yasaklanmasına da karar verildi. Buna göre AK parti İlçe Başkanı İrfan Kalaycı, 6 ay süreyle asıl mesleği olan avukatlık yapamayacak.


SAMSUNGAZETESİ

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bafrali
Bafrali - 7 yıl Önce

Bunlar gorunenler gorunmeyen neler neler vardir

SIRADAKİ HABER