banner223

Amasya Anadolu Şiir Akşamları Takdire Şayandı !

Hafta sonu Amasya’da vefat eden bir şairi anma ve “Anadolu Şiir Akşamları” konulu bir programı vardı. Bu programa Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği adına İsmail Salman hocamla birlikte biz de katıldık. Başkanlığını hemşehrimiz Av. Rıza Yorulmaz ’ın yaptığı “Cihannüma Derneği “ tarafından düzenlenen program : Amasya’da 2020 yılında vefat eden şair Seyfeddin Karacahocagil anısına  gerçekleştirildi. Bu ilk programa ülkemizin farklı illerinden toplamda 33 şair davet edilmişti.

Gelen şairlerle birlikte anısına program düzenlenen Seyfeddin Karahocagil’in mezarını ziyaret ederek programa başladık. Fatiha ve Yasin’i şerif okuyup ruhuna bağışladık. Kısa bir şehir turundan sonra Seyfeddin hocanın torunun düğün merasimine katıldık.

Oradan da şiir programının yapılacağı: Amasya Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi İpekköy Bahçesi havuz başına geçip ilki düzenlenen “Anadolu Şiir Akşamları” programını icra ettik.

Program Cihannüma Derneği Genel Başkanı Rıza Yorulmaz’ın açılış konuşması ile başladı. Bir yıl sonraki “Anadolu Şiir Akşamları” programının Aksaray’da yapılacağını açıklayan  Başkan; şiir dinletisinin hazırlanmasında emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Seyfeddin Karahocagil’i anlatan kısa sinevizyon gösteriminden sonra şairler sırayla kendi şiirlerini yorumladılar. Karahocagil ailesi adına oğlu Mustafa Kasım hocamız da aramızda idi…

Coşku dolu programda şairler kendi şiirlerini yorumlarken, bazı arkadaşlarımız da  Seyfedddin Karahocağil’in şiirini seslendirdiler. Samimi ve dostane ortamda geçen Amasya şiir programınına katılan izleyiciler ise  programı ilgiyle takip ettiler. Gurbetçi ozan Fedai Koç’un sazla seslendirdiği şiir yorumu ise büyük alkış aldı. İzleyicilerin programı sessiz ve sakin ortamda, büyük bir ilgiyle takip edişi ise takdire şayandı!.. Amasya ve Çorum protokolünün ilgisi de hepimizi gururlandırdı. Katılımları ile onur veren protokol üyelerine hasseten teşekkür ediyoruz.

Programa katılan şairler: Rıza Yorulmaz, Erol Erdoğan, Yavuz Selim Kurt, Sezai Çiçek, Kemal Tekinbaş, Süreyya Aydın, Yakup Güler, Yusuf Şahin, Kamil Çakır, Temel Ata, Mehmet Mazak,Osman Mesten, Eyyüp Azlal, Yusuf Şahin,
Mustafa Avşar, Adnan İpekdal, Ahmet Sezgin, Kudret Bülbül, Ahmet Sargın, Osman Yüzgenç, Hüseyin Kır, Fedai Koç, Hüseyin Tekinbaş, Hüseyin Menç, İsmail İlmaz, Hüseyin Ladikli, Orhan Bol, Mehmet Baş, Ömer Celep, İsmail Salman.

Katılımından gurur duyduğumuz ve zevkle takip ettiğimiz Amasya Anadolu Şiir Akşamları programına devam kararı alındı. İkincisinin Aksaray ilimizde yapılacağı ifade edildi. Bizler de inşallah devamı gelir diye temennide bulunduk.

Programa emeği geçen dostlarımız vardı: hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Başta Cihannüma
Derneği Başkanı Av. Rıza Yorulmaz kardeşime, programa emeği geçen ve sunumu yapan eğitimci kardeşimiz Hüseyin Kır dostumuza; Karahocagil ailesine, bize sofralarını ve gönüllerini açan İlim Yayma da görevli kardeşlerimize; Amasya Üniversitesi Rektörü ve çalışanlarına, misafirlere rehberlik eden dostlarımıza ve emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar..

Program güzeldi, şairlerimiz de!.. Tabii ki, Amasyalı dostlarımız da !.. Ayrıca protokole ve bizleri canı gönülden dinleyip alkışlayan seyirci kardeşlerimize de saygılarımızı sunarız. Mustafa Kasım Karahocagil hocamız da teşekkür ederiz. Anadolu Şiir Akşamlarının devamı temennisiyle; seçkin ve uyumlu ekibi tebrik ediyor, şiir ve edebiyat tutkularını alkışlıyoruz!…

Seneye görüşmek umuduyla (Tabii ki ya nasip?)…Amasya ile ilgili duygularımızı (yazımı) dün bu köşede paylaşmıştım. Amasya turizm de çağ atlamış, Amasyalı dostlarımızı ve yöneticilerini tebrik ediyoruz… Ne diyelim: darısı Yozgatımızın başına…!

YORUM EKLE