DOKTORA DARP İDDİASINA TABİP ODASI TARAFINDAN KINAMA

Türk Tabipler Birliği Samsun Tabip Odası Samsun’un Bafra ilçesinde dün yaşanan iki özel harekat polisinin doktoru darp ettiği iddiası ile basın açıklaması düzenledi.

DOKTORA DARP İDDİASINA TABİP ODASI TARAFINDAN KINAMA

Hastane çalışanları Bafra Devlet Hastanesi Acil Servis girişi önünde Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan önderliğinde toplandı.  Burada yapılan açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Vahit Perçin, doktorlar ve hastane çalışanları katıldı.

Acil Servis önünde yapılan açıklamada konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan “Bugün burada bir 2 özel harekat polisi tarafından darp edilen bir hekim arkadaşımız nedeniyle bir araya geldik. Hekim arkadaşımız bir epilepsi hastasına acil müdahale ederken, 2 Özel Harekat Polisi kendilerine öncelik tanınmadığı gerekçesi ile hekim arkadaşımızla tartışıp akabindeki gelişmede hekim arkadaşımızı darp etmişlerdir.  Bu şiddet olayını biz kınarken bile utanç içerisindeyiz. Ama iki kez utanç içerisindeyiz.  Çünkü sağlıkçıya şiddet uygulamak, kamu düzenini hiçe sayarak kargaşa çıkarmak, istediğini kaba kuvvet uygulayarak elde etmeye çalışmak, ilkel toplulukların geri kalmış ülkelerin bir özelliğidir. Dün yaşadığımız bu olayın diğer şiddet olaylarından farklı bir tarafı var. Kişilerin toplumun güvenliğinden ve emniyetinden sorunlu olanların bir kurumda görev yapanların uyguladığı bu şiddet bizi daha derinden yaralamıştır. Devlete hizmet edenlerin yine aynı şekilde devlete halka hizmet edenlere şiddetini görüyoruz biz burada. Bu yüzden kat ve kat üzüntülüyüz. Biz hekimler kamu hizmetini halk adına devlet adına sunuyoruz. Bakın burada Bafra Devlet Hastanesi Acil Servisi yazıyor. Bize uygulanan şiddet, hekime uygulanan şiddet, sağlıkçıya uygulanan şiddet halka ve devlete uygulanan şiddettir. Biz böyle algılıyoruz.

Burada şunu ayırt etmemiz gerekiyor. Burada özveriyle 365 gün 24 saat çalışan Emniyet Teşkilatını ayırt ediyoruz. Orada usulüne kurulana uygun çalışan, canı pahasına çalışan emniyet güçlerinin değerli çalışanlarını ayırt ediyoruz. Ama Emniyet teşkilatının bunlarla ilgili gereğini yapmasını da talep ediyoruz” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER