SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ATAKUM' DA ANILDI

90 bin askerin donarak şehit olduğu; Sarıkamış Harekâtı şehitleri, Samsun Atakum' da düzenlenen bir programla anıldı.

Samsun Atakum Düğün Salonu' nun alt katındaki Salon 2 ' de gerçekleşen şiir ve müzik dinletisine Samsun, Bafra ve Ondokuzmayıs ilçelerinin şair, ozan, ses ve saz sanatçıları katıldı.

Havanın soğukve aşırı yağmurlu olması ve bazı şairlerin de mazeretleri nedeniyle; 20 kadar şair ve sanatçının katıldığı şiir ve müzik dinletisi, 12 Ocak 2020 Pazar günü, saat 15-00- 18.00 saatleri arasında; Samsun Atakum DüğünSalonu ve Atakum Halk Eğitim Merkezi' nin de bulunduğu,Salon 2 ' de gerçekleşti.

Programı şair, bestekâr, ud ve kemençe üstâdı Kemal KOSİF sunup yönetti. Kosif; yaptığı açıklamada 90 bin askerin donarak; toplam150 bin şehit, 75. 660 tüfek, 218 adet top,2 Tümen Süvari 5428 kişi, Narman Köyü Şehitlerinden oluşan tepe haline gelmiştişeklinde bir açıklamada bulundu.

Program sunucusu ve yöntmeni Kemal Kosif daha sonra bir Sarıkamış Şehitleri şiiri sesendirdi. Şiir dinletisine katılan şairlerden 2 ' si şair Ömer Micingirt' in şiirini okurken,diğer şairler de kendilerine ve başka şairlere ait Sarıkamış şiirleri seslendirdiler.

Programa katılan şair, ses ve saz sanatçıları ve katıldıkları şehirler şöyle:

Bafra : Kültür Bakanlığı Halk Şairi, Birfani mahlaslı Mehmet Alan, şair İbrahim Ünlü.

Samsun : Şair, bestekâr Kemal Kosif ( Program sunucusu ve yönetmeni ), şair Yusuf Kurt, Samsun Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı, Kültür Bakanlığı Halk Şairi ve yazar Doğan Kan, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Hasan Akbaş, Kültür Bakanlığı Halk Ozanı Ramazan Yavuzarslan ( Aşık Yavuz ), şair Zeki Günay, şair, yazar, eğitimci ve sanatçı Bedriye Yazgan ve yazar oğu Vahit Yazgan, şair, eğitimci Şinasi Koçer, şair, yazar ve Bafra Özel Atom Karıncalar Anaokulu Müdürü Oktay Zerrin.

Katılan ses ve saz sanatçıları : Orhan Korkmaz, Mustafa Kızılkaya, Sinan Taşkara, Necmi Öztürk, Mustafa Kalaycı, Necip Baş, Şevket Ayvaz, Gülden hanım.

Program okunan şiirler, türküler ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Haber : Oktay ZERRİN- Samsu

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2020, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER