banner223

19 Mayıs Bafra’da Coşkuyla Kutlandı

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yılı Bafra’da Kapalı spor salonunda coşkuyla kutlandı.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yılı Bafra’da Kapalı spor salonunda coşkuyla kutlandı.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlene programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Cumhuriyet Baş Savcısı Olcay Aksoy, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer, Bafra Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, daire amirleri ve kurum müdürleri de katıldı.

 

Program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Günün anlam ve önemini belirtilen konuşmayı Bafra Gençlik Merkezi Müdür Vekili Selim Erdoğan gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs;19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Emanet edilen yarınlarımızda, inanç ve milli değerlerine sahip çıkan, iyi eğitimli, karşılaştığı sorunları akıl, bilim ve uzlaşma ile çözebilen nesiller söz sahibi olacaktır. Kuşkusuz bu süreçte en önemli görev ailelere ve biz eğitimcilere düşmektedir. Gençlerimizi anlamak için çaba gösterilmeliyiz.

Dayatmacı olmak yerine, onların düşüncelerine değer vermeli, sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşmalıyız. En değerli varlığımız olan gençleri, kendine güvenen, güçlü, yetenekli ve donanımlı olarak yarınlara hazırlamalıyız.

Sevgili Gençler;

Unutmayınız ki sizler: Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."

Kıymetli Gençler sahip çıktığınız değerleri yaşantınıza ve işinize yansıtarak gelecek emellerinize başarıyla ulaşarak, her alanda daha da güçlü Türkiye için sizler yapıtaşları tüm bu amaçlarla beraber spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz, idrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmak ve ona kalpten sevgiyle bağlanmak ve onu vatani görev saymak gerekir.

Tüm bu kutsal duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; tüm gazilerimize Rabbimden sağlık diliyorum bu vatan sizlere daima minnettar kalacaktır. Siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyor, Saygılarımı Sunuyorum” dedi.

Konuşmanın okul öğrencileri tarafından, şiir, gençliğe hitabe, gençliğin Ataya cevabı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Bafra Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından jimnastik ve Tekvando gösterileri düzenlenirken, Türkiye dereceli sporcuların yapmış oldukları gösterilerle izleyicileri adeta büyülediler. Program, okul öğrencileri tarafından final gösterisi ile son buldu.   

,

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022, 00:19

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER