2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR

İmam Hatip Ortaokulları, Ortaokul dersleriyle birlikte temel İslami bilgileri içeren derslerinde okutulduğu kendine özgü kurum kültürü bulunan okullardır.

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR

Bu okullarda çocuklarımıza milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler önceliğinde, akademik eğitimlerinin yanı sıra bedensel ve ruhsal gelişimlerini de destekleyen eğitim ortamlarında, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenime hazırlayan özgün projeler, yabancı dil programları uygulanmaktadır.

İmam Hatip Ortaokulları; Milli manevi değerlerine bağlı, çalışkan, ailesine, topluma ve çevresine duyarlı, ülkesini seven ahlaklı bireyler yetiştirme gayesindedir.

İmam Hatip Ortaokulları Nasıl Bir Programa Sahiptir

İmam Hatip Ortaokulları; sosyal, beşeri, Fen Bilimleri ile Birlikte İslami ilimleri aynı müfredat altında göstermesi bakımından özgün bir tecrübedir.

Diğer ortaokullarda zorunlu olan derslerin tamamı İmam Hatip Ortaokullarında da mevcuttur.

OKUL TÜRLERİ

Matematik

Fen Bilimleri

Türkçe

Sosyal Bilimler

Ortaokul

5

4

6

3

İmam Hatip Ortaokulu

5

4

6

3

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ PROJELERİMİZ.

Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler, Teknoloji Tasarım ve değerler Eğitimi alanlarında yerel, ulusal ve uluslararası projelere etkin katılımın yanında 2020-2021 Öğretim yılında Okulumuz bünyesinde 5.Sınıf öğrencilerine uygulanacaktır. Yabancı dil (İngilizce) Ağırlıklı Eğitim veren iki sınıf açılacaktır.

BAKANLIKÇA UYGUN GÖRÜLEN YABANCI DİL UYGULAMASI YAPAN İMAM HATİP ORTAOKULLARI 5. SINIF HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

DERSLER

DERS SAATİ

TÜRKÇE

6

MATEMATİK

5

FEN BİLİMLERİ

4

SOSYAL BİLGİLER

3

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2

YABANCI DİL

9

KUR’AN-I KERİM

2

ARAPÇA

2

TEMEL DİNİ BİLGİLER

2

BEDEN EĞİTİMİ

1

TOPLAM

36

Okulumuz Bafra İmam Hatip Ortaokulu; 20 kişilik sınıflar her sınıfta akıllı tahta imkanı, Bafra’nın her yerinden kolay ulaşım, taşımalı öğrencilere sıcak yemek imkanı, alanında uzman öğretmenlerimizle etkin rehberlik, sosyal kültürel ve sportif etkinlikler, Yabancı dil ağırlıklı (İngilizce,Arapça)eğitim veren sınıflarıyla bir çok yönden, öğrencilerimize, imkanlar sunulmaktadır.

 Bafra İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini; kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek;21.  Yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmek gayesindedir.

HER ÖĞRENCİMİZ TEK ÖĞRENCİMİZDİR.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER