banner223

Bafra'da Mübadelenin 100. Yılı Etkinliği

Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği tarafından Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanında ,’’Mübadelenin 100.yılında Lozan Antlaşmasının Yıldönümü’’ etkinlikleri düzenlendi.

Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği tarafından Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanında ,’’Mübadelenin 100.yılında Lozan Antlaşmasının Yıldönümü’’ etkinlikleri düzenlendi.

’’Mübadelenin 100.yılında Lozan Antlaşmasının Yıldönümü’’ etkinliği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu - Federasyonumuzun üyesi Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği, Kosovalılar Dayanışma Derneği, Sürmeli Köyü Derneği emekleriyle gerçekleştirildi.

Programda konuşan Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Tuncay Ceylan; “2016 yılında bu güzel kente hizmet için ‘çok ses, çok renk, çok nefes’ diyerek yola çıktığımızı, bu demokratik ve özgürlükçü anlayışın bizi biz yapan en önemli değer olduğunu asla unutmayacağız. En zor günlerimizde gösterdiğimiz o destansı dayanışma ruhuyla ‘Biz Varız’, ‘Biz Bafra’yız’ diyerek bu kenti yüceltmeye devam edeceğiz. Dileğim odur ki, bu coğrafyada 100 yıldır hakim olan barış sonsuza kadar sürsün. "Yurtta barış, dünyada barış" diyen Selanik doğumlu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, muhacirliğin acılarını, zorluklarını yaşayanları mübadelenin 100. yıldönümünde rahmetle, saygıyla, iyilikle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Programda Ümit Kurşun ve Orkestrası, Gözde Saraç ve Buse sahne alarak vatandaşlara muhteşem bir gece yaşattılar. Etkinliğe Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, MHP 25. Dönem Samsun Milletvekili Hüseyin Edis,  Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Noter İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bilal Arslan, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir 8 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 5 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2022, 20:17

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER