BAFRA’DA “Kadın Kooperatifleri” KONULU TOPLANTI YAPILDI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinatörlüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında Samsun’un Bafra ilçesinde kadınlara yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinatörlüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında Samsun’un Bafra ilçesinde kadınlara yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Bayram Ay, Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Mühendisleri ve ilçede yaşayan kadınlar katıldı.

Konuyla ilgili konuşan Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu “Cumhurbaşkanımızın icraat programı kapsamında 3 bakanlığı böyle bir görev verildi. Bizde 3 Bakanlığın görevlileri olarak toplandık. Bundan sonrada ilçelerimizde hatta köylerimizde ihtiyaç duydukça tanıtımlarımızı yapmaya gayret edeceğiz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kooperatifleşmenin önemini daha iyi anlıyoruz. Maalesef ülkemizde bunun önemini iyi anlamış değiliz. Ülkemizde 163 tane kadın kooperatifimiz var. Fakat üretim anlamında tam karşılığı yok. İnşallah kısa zaman da bu çalışmalarımızla üretim ve işletme kooperatiflerimizin kurulacağını ümit ediyoruz” dedi.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Bayram Ay ise yaptığı konuşmada “Kooperatifçilik dünya tarihi kadar eski bir öneme sahip. Dolayısıyla sermayesi güçlü olmayan herkes gerek şehirde gerek kırsalda birlikte hareket etmek zorunda temel felsefesi de kooperatifçilik olmak zorunda. Bu işin kadınlar tarafından yönetilmesi de ayrı bir öneme haiz. Samsun’da kadınlar eliyle yürütülen bir kooperatif yok. Yani bu şekilde bir organizasyonumuz yok. Ama bundan sonra ilimizde bu konuda gelişecektir. Devlet olarak bu olaya sahip çıktığımızın kanıtı ise bugün 3 bakanlığımızın temsilcileri ile bu toplantıya katılmamızdır ”dedi.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Bayram Ay’ın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen “Kadın bizim için handır. Bizi yönetendir. Kucaklayandır. Kollayandır. Kadın, üretim ve kooperatifleşme bugün ki konumuz bu. Bunu başarabiliriz. Kadın Türk toplumunda önemli bir noktadadır. İktisadi veya tarımsal üretim hiç fark etmez bunu burada başarabiliriz. Bafra’da yaklaşık 10 ay üretim devam ediyor. Tarımsal üretime kadının katılımı da yüzde yüz. Kooperatifleşme birleşme anlamına gelir ve ilçemizde de bunu yapmalıyız” dedi.

Konuşmalarından ardından Ticaret İl Müdürlüğü personelleri Gülbin Aydın ve Hatice Nazlı Saral “Kadın Kooperatifleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2019, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER