BAFRALI ESNAFLAR DİKKAT! ESNAF KEFALET KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞTÜ

Samsun’un Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır esnafın kullandığı kredinin faizleri ve masraflarının düştüğünü belirterek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, Bizim esnafımız 6 faiz öderdi. Ama bugünden itibaren faizler yüzde 6’dan yüzde  4,5’e düştü. Kesintiler de yüzde 6’dan yüzde 4.75’e düştü. Bu da esnaf için çok faydalı yarayışlı bir şeydir. Esnafa can suyudur” dedi.

KİMLER KREDİ ALABİLİR

Esnaf Kefaletten para alınabilmesi için vergi mükellefi yani esnaf olması lazım. Kısa konuşursak her esnaf her zanaatkâr buradan para alabilir. Akınıza hangi esnaf gelirse gelsin bizden kredi alabilir. Sadece Ticaret Odasına kayıtlı olanlar buradan kredi alamaz.

BAFRA’DA ESNAFA 80 MİLYON LİRA KREDİ DAĞITILDI

 2019 yılı bizim için verimli oldu. Biz 80 milyon lira para dağıttık. Bölgemizde bu konuda birinciyiz. Biz bu parayı esnafa verdik. Bafra’da ayrıca şöyle bir özellik var. Bafra’nın esnafının yüzde 78’i köylüdür. Dolayısıyla bizden para alırlar. Ve Bafra’da pirinç yapılıyorsa parasını bizden alıyorlar. Bafra’da tarımı ön planda tutan bizleriz. Bu 80 Milyon bankaların dağıttığı paranın da çok üzerinde bir miktardır.

ESNAF KEFALET KREDİSİ FAİZİ DÜŞTÜ

Şimdi daha önce faizler yüzde 8 idi. Daha sonra yüzde 6’ya düştü. Bizim esnafımız yüzde 6 faiz öderdi. Ama bugünden itibaren faizler yüzde 6’dan 4,5’e düştü. Kesintiler de yüzde 6’dan 4.75’e düştü. Bu da esnaf için çok faydalı yarayışlı bir şeydir. Esnafa can suyudur. Bize esnaf gelsin yaptığı işi ispatlasın. Yaptığı işi belgelesin istediği şekilde para verebiliriz. Bizim limitimiz 200 bin liradır. Ama herhangi bir dükkân alıp mal edinirse 500 bin lira limitimiz var. Bu 10 senelikte olabiliyor. Daha önceden kredi kullananlar ise eski borcu ödeyerek bu faiz üzerinden kredi alır.

İCRAYA DÜŞMEDEN GELİN ÇÖZÜM BULALIM

Biz her zaman esnafımızı bekliyoruz. Bu bina esnafa hizmet için vardır. Biz bu hizmetle esnafımızın 24 saat yanındayız. Bafra esnafı borcuna sadık bir esnaftır. Şuanda biz 1100 kooperatif arasında ilk 50’nin içerisindeyiz. Benim esnaftan tek isteğim borcunu ödeyemediği işleri kötü gittiği zaman bize gelsinler çözüm bulalım. İş avukata icraya düştüğü zaman bizim yapacak bir şeyimiz kalmıyor. Esnafımızın müşkül duruma düşmesini istemiyorum. Ödeyemediği zaman çare arayalım. İcraya düşünce bizim için geç oluyor.

Ben Altınova Gazetesine de teşekkür ediyorum. Esnafımız bilinçlendi. Devamlı herkes okuyor. Altınova Gazetesi Bafra’da bayağı rağbetli Gazete. İnşallah okurlar bizde yarımcı olmaya çalışırız” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2020, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER