"Bir Usta, Bin Usta" Projesi Bafra'da Tamamlandı

Anadolu Sigorta tarafından hayata geçirilen "Bir Usta, Bin Usta, projesi kapsamında son kurs olan Bafra zembil örücülüğü kursunu tamamlayan 25 kursiyer törenle sertifikalarını aldı.

"Bir Usta, Bin Usta" Projesi Bafra'da Tamamlandı

Sertifika törenin açılış konuşmasını, "Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim Yönetmeni İlker Köklükbey yaptı, Köklükbey konuşmasında, "Adını bu topraklardan alan şirketimizin bir sloganı var. "Kaybetmek yok" bu iddiaya hayat vermek için bundan on yıl önce Anadolu Sigorta'nın 85. kuruluş yıl dönümünde bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Bu projeyle toplumun elleri olan ustalarımızın yanında olmak kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimizi canlandırmak istedik. Kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ve az sayıda ki ustaları tespit ederek o meslekleri yeniden canlandıracak ve bu projede  uzun yıllar bu mesleği yaşatacak yeni ustalar yetiştirmeyi hedefledik .

Proje kapsamında her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nün önerdiği  beş il ve beş tane de meslek seçtik diyen Köklükbey, Her meslek için 15 ve 20 arasında da kursiyer belirledik 2010 yılında hayata geçirilen ve 2019 yılı sonu itibari ile 10'uncu yılını tamamlayan "bir usta, bin usta" sosyal sorumluluk projesi her yıl beş farklı ilde, beş farklı meslekte kurs açma hedefine bugün itibari ile ulaşmıştır. Ben Kursa katılan hanımefendileri kutluyor mesleklerinin de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bafra'da böyle bir kursun olmasının güzel olduğunu aktaran Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, "Anadolu Sigorta bu işin finansmanını sütlendi Halk Eğitim Müdürlüğü ise destekledi bizde belediye olarak yer verdik öncelikle kendilerine teşekkür ederim. Burada ki kursiyerler belki de bu zembil örücülüğünü bir tık yukarı taşıyarak, çok daha güzel ürünler, belki de internet üzerinden satışı mümkün olan ürünler haline dönüştürecekler. Bafra Belediyesi bu tür faaliyetlere hep destek verdi vermeye de devam edecektir. Başta emeği geçen hocalarımıza daha sonra kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 Samsun İl Kültür Müdürü Adnanl İpekdal ise, "Öncelikle bu projenin uygulanmasında sponsorumuz olan Anadolu Sigortaya huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kaybolmaya yüz tutmuş bir el sanatının yaşatılması aslında da sigortalanmasına da destek veren Anadolu Sigorta bundan anlıyoruz ki Anadolu Sigorta sadece hayat sigortalamıyor, meslekleri de sigortalıyor. yine bu çalışma da proje ortağımız olan Bafra eskimeyen el işleri derneğine onun değerli başkanına ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ederim. Burada ortaya konmuş olan ürünler gerçekten el emeği göz nuru tabir edilen cinsten ürünler, tam bir sanat eseri olarak nitelendirebileceğimiz eserler. bu eserlerin, bu ürünlerin ekonomiye kazandırılması da önemli. Bir sanatın yaşatılması önemli ama o sanatıın ekonomik karşılık sağlamıyorsa onuda yaşatmanın çok bir mantığı kalmıyor. dolayısıyla bu anlamda tüm kurumlarımıza gerek sivil toplum kuruluşlarımıza gerek kamu kurumlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz buradan yapacağınız hediyeler her yerde bulunabilecek cinsten ziyade şehrimizi tanıtan şehrimizi çağrıştıran hediyeler olmasını temenni ediyorum. Ben bu kursta başarılı olarak sertifika alan arkadaşlarımızı tebrik ediyor başarılar diliyorum" dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise, "Kültür varlıklarımızın kaybolmaya yüz tutmuş bir değerini tekrar canlandırdığı için başta Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezin çok değerli usta öğreticilerine ve bunu bir değer olarak bilen ve bu kursa katılan çok değerli kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Kültür varlıklarımızın tekrar canlandırılması ekonomik olarak bir değer olarak ifade edilmesi  ancak yeniden yorumlanmasıyla mümkün şuan gezmiş olduğum ve görmüş olduğum bu eserler gerçekten günümüz ihtiyaçlarına cevap veren evimizde çok rahat kullanabileceğimiz, dışarıda çok rahatlıkla taşıyabileceğimiz ve gurur duyacağımız  eserler. İl Kültür Müdürümüzün de dediği gibi inşallah bu zembiller ekonomik olarak bir değer ifade eder, günlük kullanıma sunarsak ve bunun bir ticaretini yaparsak bir anlam ifade edebilir.

eserlerin ekonomik olarak bir değer ifade ettiğinin de altını çizen Bafra kaymakamı Cevdet Ertürkmen,  basınında buna öne vermesi gerektiğini belirterek katılan herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından 128 saat zembil örme eğitimini tamamlayan  25 kursiyere sertifikaları verildi. sertifika töreninden sonra sergi gezildi. Program yapılan ikramlarla son buldu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER