BİRÇOK İLÇE ARASINDA BAFRA SEÇİLDİ

Antalya'nın "Gelin Kardeş Olalım Projesi'ne Türkiye'de müracaat eden 67 ilçe arasından Samsun'un Bafra ilçesi "kardeş ilçe" olarak seçildi.

2019 yılı Ocak ayında düzenlenen organizasyona katılarak kardeş ilçe protokolünün imzalanmasının ardından proje çalışmalarını yürüten Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere düzenlediği eğitim toplantıları ile çalışmalarını sürdürüyor.

BİRÇOK İLÇE ARASINDA BAFRA SEÇİLDİ

Toplantıda konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, "Ülkemizde en önemli ovalardan biri olan, delta ovalarının başında gelen Bafra Ovamız bitkisel üretim açısından baktığımızda Karadeniz'in en önemli, en büyük ovasıdır. Bu ova Türkiye açısından da önemli bir değere sahiptir. İlçemizde 149 dekar alanda seracılık yapılmaktadır. Bu mevcut seralarımızda yazlık sebze olarak salatalık ve patlıcan başta olmak üzere domates ve biber üretimi yapılmaktadır. Kışın ise marul, maydanoz ve yeşil soğan gibi ürünler sere içerisinde yetiştirilmektedir. Antalya ilinin Gelin Kardeş Olalım Projesi'ne çağrısına çıktığında biz de Antalya'nın potansiyel seracılığını değerlendirerek projeye girmek için hazırlık yaptık. Türkiye'de 67 ilçe projeye müracaat etti. Biz de bu müracaat eden ilçeler içerisinde Antalya ile kardeş ilçe olarak seçildik. Paydaşlarımızla beraber bugüne kadar yaptığımız çalışmaların ve bundan sonraki çalışmalarda da 3 yıllık olan projede birlikte çalışacağız. Örtü altı sebzeciliği ilçemizde yaygınlaşması konusunda gayret göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2019, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER