FESTİVALE BÜYÜK İLGİ

Samsun'un Bafra ilçesinde Milli Mücadelenin 100. Yılı kapsamında organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali" etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

FESTİVALE BÜYÜK İLGİ

Festivalin 2. gününde akşam saatlerinde Bafra Musiki Cemiyeti sanatçılarının konser verdi. Türkiyenin dört bir yanından katılyımın olduğu festivalde Bafra Musiki Cemiyeti sanatçıları, söyledikleri birb.irinden güzel türkülerle festivale katılanlara unutamayacakları bir gece yaşattı. Özelikle Bafralı sanatçı Levent Aydın'nın sazıyla ve sözüyle söylediği türkülerle eşlik ederek gönüllerince eğlendi. 
Festivale katılanları yalnız bırakmayan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 100. yılı kutlanan 19 Mayıs 1919'un ilk günkü heyecan ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarına dikkat çekti. Bağımsızlığa atılan ilk adımın 19 Mayıs 1919'un, Türk milletine gem vurulamayacağının kanıtı olduğunu belirten Kılıç, Samsun Valiliği bünyesinde oluşturulan 100. Yıl Koordinasyon Merkezi nezaretinde ulusal ve uluslararası yapılan etkinliklerin tüm hızıyla devam ettiğini, bu yıl üçüncüsü kutlanan KapıkayaFest Festivali'ninde bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi. 
Türkiye'nin bu günkü duruma gelmesinde bundan yüzyıl önce atılan ilk adım sayesinde olduğuna dikkat çeken sunucu Mehmet Çömez, "19 Mayıs'ın 100 yılını kutluyoruz ve Milli Mücadelenin 100.yılında Samsun Valiliğinin yut içi ve yurt dışında düzenlediği bir çok etkinlikten biri olan görkemli bir festivalle sizlerleyiz. Emeği geçen başta Sayın Valimiz Osman Kaymak'a,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'a ve tüm çalışanlara teşekkür ederiz." dedi.


Öte yandan,sanatçıların sırasıyla sahneye çıkarak verdiği konserler festivale damga vurdu.
 
Festival alanındaki ziyeretçiler konserdeki şarkılara eşlik ederek gönüllerince eğlendi. 

sanatçılar

Yaşar Öztürk
Ayşe Tamkan Derebey
Melahat Acar
Nail Hacıhafızoğlu
Levent Aydın

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER