KORE GAZİLERİNİN TORUNLARINA EĞİTİM BURSU DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLDİ

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından Kore gazilerinin eğitim gören torunlarına burs takdim törenine Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır katıldı.

KORE GAZİLERİNİN TORUNLARINA EĞİTİM BURSU DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLDİ



 

Güney Kore Cumhuriyeti tarafından Sinop’ta yaşayan Kore Gazilerinin onuruna Sinop Üniversitesi Uygulama Otelinde düzenlenen yemekte, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ve Kore Milli Marşının okunmasının akabinde Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril ve Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Hava Ataşesi Deniz Kurmay Yarbay Kyuill Lele birer konuşma yaptı.

Daha sonra Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır yaptığı konuşmada; ‘‘ Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Tarafından Kore Gazilerimiz onuruna verilen yemekten dolayı, başta Güney Kore Cumhuriyeti ve Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Hava Ataşesi Deniz Kurmay Yarbay Kyuill Lele olmak üzere Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril’e teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür organizasyonlar iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecektir. Eğer bu vatanda rahat yaşayabiliyorsak, Kore’de barış varsa bunu bu vatan için ve Kore’de şehit olan şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum’’ dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır’ın konuşmasının akabinde Kore Gazileri İsmail Akça ve Cahit Kuruoğlu’nun torunlarına Güney Kore Cumhuriyeti adına Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Hava Ataşesi Deniz Kurmay Yarbay Kyuill Lele tarafından eğitim bursu, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır tarafından ise Gazi yakınlarına plaket ve Kore Şehidi heykeli takdim edildi.

Program çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Programa Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Alb. Hasan Başkök ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Engin Şenel
Engin Şenel - 3 yıl Önce

Babam İbrahim Şenel ve onun gibi Türk askerleri Güney Korenin özgürlügü ve bağımsılığı için Savaşmış canlarını hiç çekinmeden feda etmişlerdir.

SIRADAKİ HABER