SÜRÜCÜ BELGESİ ALACAKLAR DİKKAT

Özel Yeşil Bafra Sürücü Kursları Kurucu Temsilcisi Rıfat Yılmaz, 2021 yılı sürücü belgesiz araç kullanma cezaları ile sürücü belgesi kurs ve harç ücretleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

SÜRÜCÜ BELGESİ ALACAKLAR DİKKAT

Sürücü belgesiz olarak araç kullanmanın ve kullanmaya müsaade etmenin ceza bedeli konusunda bilgilendirmede bulunan Yılmaz, “Ehliyetsiz olarak araç kullanan kimseye 2698 TL para cezası, bu aracın sahibi eğer kendisi değil ise araç sahibine de 2698 TL olmak üzere toplam 5396 TL ceza uygulanmaktadır.

 Öyleyse bir sürücü belgesinin maliyetini değerlendirecek olursak zaten sürücü kurslarının fiyatları Valilik tarafından taban fiyat olarak değerlendirilmekte ve bundan daha düşük rakamlara sürücü belgesi vermek mümkün değildir. Sürücü kurslarında elektronik sınav için 100 TL Ziraat bankasına, yine direksiyon ücretleri ilgili olarak 130 TL sürücü kursları vasıtası ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yatırılmaktadır.

 Aynı zamanda sürücü belgesi kazanıldıktan sonra Nüfus Müdürlüğü’ne giderken, banka veya PTT şubelerine yatırılan toplam 1090 TL ile birlikte bir B sınıfı sürücü belgesinin kurs ücreti de dâhil olmak üzere, bu fiyat 1720 TL’den düşük fiyatlara yazılması bir noktada yasal olarak uygun değildir. Dolayısıyla sürücü belgesi alma maliyeti toplamda 3040 TL’dir.

Hal böyleyken ehliyetsiz araç kullanma cezaları ile sürücü belgesi alma maliyetini kıyasladığımızda hiçbir zaman için sürücü belgesiz araç kullanmak yerine, sürücü belgesi almak maliyet açısından daha da karlıdır. Yine bununla birlikte iyi bir sürücü olmak için iyi bir eğitim almanın şart olduğunu bilmek gerekir.” Dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER