TOSUNER TMO’nun BUĞDAY FİYATINI DEĞERLENDİRDİ

Samsun’un Bafra ovasında buğday hasatının sona ermesiyle birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi üreticiden devlet adına buğday alımına başladı.

TOSUNER TMO’nun  BUĞDAY FİYATINI DEĞERLENDİRDİ

Samsun’un Bafra ovasında buğday hasatının sona ermesiyle birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi üreticiden devlet adına buğday alımına başladı.

Konu ile açıklama yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman TOSUNER, buğday Üretiverin bu yıl Devlet tarafından açıklanan fiyattan memnun olduğunu belirtti.

Tosuner açıklamasına şöyle devam etti, Bu yıl verimli topraklarımızda Bafra ovasında yaklaşık 150 bin dekar alanda buğday hasatı yapıldı. 2022 yılında Bafra ovasında üreticilerimizin 150 bin dekar alanda üretmiş olduğu buğday alımına Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ivedi şekilde alınmaya başlandı. Geçen sene buğday eken üreticilerimiz 2,30 Tl ‘den buğdayını satarken bu sene devletimiz 6,45 TL’den ve akabinde üreticilerimizin Toprak Mahsulleri Ofisine buğdayını verirse destekleme olarak 1,00 TL alacak. Yani üreticimiz Toprak Mahsulleri Ofisine verdiğinde 7,45 TL alacak.

Devletimiz Buğday Üretimsini Destekledi

Başkan Tosuner yaklaşık 1 aydan beri Bafra Ovasında buğday yapan üreticilerimizin Toprak Mahsulleri Ofisine sıra alıp buğdaylarını vermeye devam ediyor. Yüzde doksanbeşini geri dönmeksizin şartıyla ofis olarak buğday üreticisinden buğdayını alıyor. Şuan Toprak Mahsulleri Ofisi üreticiden 6,45 TL destek payı olarak 1,00 TL prim vererek alımlarına tam gaz devam ediyor. Tosuner Bafra Ovasının Buğday yönünden en verimli yeri olan Koşuköy mahallesi ve diğer mahallelerden buğday üreticileri tarafından ofise getirimi devam ediyor.

Toprak mahsulleri Ofisi Buğday Alımına Devam Ediyor

Bu yıl Koşuköyü buğday üreticisi dekar başına 900 Kg ürün hasatı yaptı. Yani bu sene aynı topraktan iki üründen sonra buğday hasatınıda elde etmiş oluyor. Tosuner buradaki üreticiler zamanında ürününe gübre, ilaçlama ve sulama yaptıklarından dolayı ovadaki en fazla verimini alan yer oldu. Normalde Bafra ovasında Buğday ürünlerinde verimlilik olayında farklılık yaşanabiliyor.

Devletimiz Tarım Her çeşidine Desteğini Artırmalı

                Devletimiz tarımın her çeşidinde yapmış olduğu desteklemenin var olmasını ayrıyeten arttırılması konusunda çalışmalara yoğunluk vermesi gerekiyor. Her ne kadar bu seneki devletin açıklamış olduğu buğday fiyatlarında karamsar olsa da şükretmemiz gerekiyor. Geçen seneyi baz alırsak buğdayın kilosunu 2,40 TL’ den üreticimiz veriyordu, bu yıl ise 6,45 TL + 1,00 TL de destek veriyor. Bu fiyatlar maliyeti karşılar mı? kurtarır mı? Tabiki de kurtarmaz. Bükünki şartlara göre

buğdayın en azından 9,00 – 10,00 TL olarak fiyat açıklanması gerekiyordu. İnşallah 2023 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi Buğday alımına devam eder. 2022 yılı buğday alımının da bitmek üzere olduğunu belirten Tosuner Toprak Mahsulleri Ofisi olarak geçmiş yıllardaki Bafra Ovasında en büyük buğday alımını gerçekleştirdiler.

Toprak Mahsulleri Ofisi Bu Yıl Ovada Buğday Alımını Gerçekleştirdi

Tosuner Devletimizin hububat ürünlerine verdiği desteği girdilere de vermesi gerekiyor. Eğer bir üretici ürününe zamanında gübreleme, ilaçlama yapamazsa dekarda o nedenle mahsulün düşük verimli olmasına neden olur. O yüzdendir ki devletimizin de mutlaka üreticilerimizin giderlerini de desteklemesi gerekiyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2022, 19:13

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER