Bu güvenliklere dikkat

Milli Antrenör ve Barbaros Spor Akademisi Başkanı Bilal ÇELEBİ tarafından silahlı kuvvetlerine polislerimize özel güvenlikçilerimize Karadeniz Bölgesi ve Samsun il,  ilçelerine seminer eğitimleri vermekte.

Bu güvenliklere dikkat


Konu ile ilgili konuşan Antrenör Bilal Çelebi, “Amaç halkın güvenliğini sağlayan kolluk görevlilerine hayatta kalma hayat kurtarma eğitimi verilmekte halkın güvenini sağlamak uzak doğu dövüş sanatlarını savunma tekniklerini kesici alet ateşli aletler suçlunun ikna kabiliyeti artırma kamufle olan suçluyu hal hareketleri tespit etme alanlarında geliştirmek için eğitimlerimiz devamlılığı şart olduğundan seminerleri elimizden geldiği kadar vaktimiz olduğu kadar eğitim veriyoruz.  

Tai Chi hakkında bilinmeyenler


Dünyanın geleninde Tai Chi yapılıyor Türkiye’de bazı ustalarımız kendi cabalarınca özel spor salonlarında azınlık olarak yaymaya çalışıyorlar sizlere şu sıralar gündemde olan ve herkesin kolaylıkla yapabileceği bir meditasyon türünden bahsedeceğim. Tai Chi, müzik eşliğinde gerçekleştirilen, hafif, yumuşak ve zarif şekilde yapılan hareketlerden oluşuyor. Strese,tansiyona ve romatizmaya iyi geldiği ve olumlu tepki verdiği yapılan araştırmalarla ortaya konmuş. Tai Chi ile yapılan hareketlerin en büyük özelliği yorucu olmaması ve gayet yavaş hareketler olması,bunun yanı sıra bu hareketlerin tümü kesintisiz gerçekleştiriliyor. Tai Chi sayesinde dinginlik ve vücut akıcılığı hedefleniyor.Hareketler tümüyle gözden geçirildiğinde bir baleti ya da balerini andırabilir. M.Ö 2000 yılında Shaholin Tapınağında ortaya çıktığı öne sürülmektedir.


İlk aşamada bir savunma sporu olarak ortaya çıkmıştır Tai Chi fakat daha sonraları sağlıklı bir yaşam biçimi adına egzersizler farklılaştırılarak meditasyon yöntemine dönüştürülmüştür. Dünyanın birçok yerinde okullarda ve fabrikalarda sabah sporu olarak yapılmaktadır. Kelime anlamı olarak mükemmel yüce güce karşılık geliyor. Araştırmalar sonucu Tai Chi’nin faydaları bilimsel olarak ortaya konulmuştur. Bu süreç sonrasından Batılı ülkelerde de yaygınlaşmıştır. Vücuttaki düzeni sağlamak, kan dolaşımını hızlandırmak ve dingin bir vücut yapısı Tai Chi’nin başlıca hedefleri…


Tai Chi’nin yaşlanmayı geciktirdiği ve ömrü uzattığı da yapılan araştırmalar arasında bunun yanı sıra bu meditasyon yöntemi,bazı sanat okullarında figürlerle birlikte de sergileniyor. Yaş sınırı yok düzenli yapıldığında uyku problemlerinizi ve bazı hastalıklarınızı tedavi bile edebiliyor. Yapılan araştırmalar bu doğrultuda ve birçok hastalığa sonuç verdiği belirtiliyor. Peki nedir o hastalıklar? Tai Chi Tedavisi:
– Romatizmal hastalıklar ve bel ağrıları
– Denge bozuklukları
– Bronşit
-Uykusuzluk sorunları
– Fizik tedavi
– Astım
– Dikkat eksikliği
– Bağışıklık sistemi sorunları

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER