Bu uygulamayı Bafra`da istiyor

Kaldırımların üzeri adeta ücretsiz otoparka dönüştü. Yürüyecek alan bulamayan yaya vatandaşlar da ister ister istemez hayatı pahasına yolun ortasından yürümek zorunda kalıyor. 

Bu uygulamayı Bafra`da istiyor

bafrahaber   / Kaldırımların üzeri adeta ücretsiz otoparka dönüştü. Yürüyecek alan bulamayan yaya vatandaşlar da ister ister istemez hayatı pahasına yolun ortasından yürümek zorunda kalıyor. 
Bu durum Bafra`da sorun olurken, yetkililer ise henüz bir önlem almış değil. Farklı il ve ilçelerde Zabıta Müdürlükleri bu konu hakkında Kaldırım İşgali yasasından faydalanarak çözüm yolu bulmuşlar. Fakat İlçemizde henüz bu tarz bir çalışma yok.

KANUN NE DİYOR ?
İşgal
MADDE 38.- (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
(2) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirasından beşyüz Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.
(3) Özel kanunlardaki hükümler saklıdır.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİP SAYISI YETERSİZ !
Uygunsuz park ve engelli rampalarına park gibi konularda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri konu ile ilgili yoğun çalışma yapıyor. Emniyet personelinin sayısında ki yetersizlik ise her mevkiye aynı anda ulaşımı engelliyor. 
Yıllardır personel yükseltme çağrısında bulunulan İlçe Emniyet Müdürlüğü sayısında henüz bir atrış olmazken, FETÖ (PDY) soruşturması kapsamında da bu sayı oldukça düşüş gösterdi. Öte yandan park işgalinde bulunan her otomobili çekme durumu olduğu için ve kaldırıma park etme İlçemizde çok yoğun bir durumken bu da mümkün olmuyor.

DİĞER İL VE İLÇE`LER NE YAPIYOR.
Diğer il ve ilçelerde kaldırım üzerine park etmiş olan araçları tek tek fotoğraflayarak cezai işlem uygulayan zabıta ekipleri, aracın camına da makbuz bırakıyor. Bırakılan makbuzda; “Kaldırım üzerine park ettiğiniz ….. plakalı aracınıza 5386 sayılı kabahatler Kanunu’nun 38. Maddesi gereğince 83 lira cezai işlem uygulanmıştır” yazıyor.  

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER