MUSTAFA KEMAL İLKOKULU’NDA 23 NİSAN KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Mustafa Kemal İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

MUSTAFA KEMAL İLKOKULU’NDA 23 NİSAN KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Mustafa Kemal İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kutlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan minik öğrencimiz konuşmasında; 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 97. Açılış yıldönümü. Bu millet ve vatan için önemli bir dönüm noktasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş tarihidir. 23 Nisan biz tabiki çocukların bayramıdır. Büyük Önder Atatürk’ün bize hediye ettiği bu bayramı coşkuyla kutluyoruz. Bunu bir görev olarak görüyor ve bizlere güvenmenizi istiyoruz ve bizim yetişmemize önem vermelisiniz dedi.

Coşkuyla kutlanan program büyük ilgi gördü. Çocukların hazırlamış olduğu etkinlikler sergilendi. Veliler öğrencileri yalnız bırakmadı. Coşkulu bir program gerçekleştirildi.

Bahadır Kaynar’ın Ahşap Minyatür Ev Sergisine Yoğun İlgi

Mustafa Kemal İlkokulu  Muaarif hareket Kapsamında, Kültür - Sanat alanında yapılan Tülay ÇAKIR’ın organizatörlüğünde gerçekleştirilen sergide,  Bahadır Kaynar’ın yapmış olduğu 12 adet minyatür ev sergilendi.

Mustafa Kemal İlkokulu'nda 23 Nisan Kutlama Programında Okul Öğretmenlerinden Bahadır Kaynar'ın yapmış olduğu Ahşap minyatür ev sergisi yoğun ilgi odağı oldu. Bahadır Kaynar’ın el emeği ile uzun bir uğraş sonucu yaptığı minyatür evler sergisinde 12 adet minyatür ev sergilendi.

Bahadır Kaynar minyatür ev sergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;

1988 yılında hobi olarak başladığı minyatür ahşap evlerden bu güne kadar 40’a yakın ahşaptan minyatür ev yaptığını ve elinde 12 adet ahşap evin bulunduğunu söyledi. Ahşap evlerin yapılışı hakkında verdiği bilgilerde ahşap evlerin 20-25 gün süre içerisinde tamamen el emeği ile yapıldığını ve yapım süresinin ev içi kullanılan malzeme ve evin genel durumu ile ilgili olduğunu söyledi.

40 ve 50 gün süren ahşap evlerinde olduğunu ve bu evlere kendisine bir gece lambası yapmak isteme amacıyla başladığını söyledi.

Ahşap evlerin yapımında kiremit olarak çam kozalağı, evin alt kısımlarının kaplamasında çam kabuklarını kullandığını belirtti. Ahşap evlerin malzemelerini Kastamonu çam ağaçlarından ve değişik ağaçlardan yararlanarak yaptığını belirtti. Ahşap evlerin oyma işlerini kıl testere yardımıyla yaptığını söyledi.

Mustafa Kemal İlkokul Öğretmeni Bahadır Kaynar; ev modellerini Kastamonu, Safranbolu ve diğer yörelerdeki tarihi evlerin resimlerinde ki gibi birebire yakın yapmaya çalıştığını dile getirdi.

Bu işi yapmasındaki asıl amacının evin bir odasını “Eski evlerin oluşturduğu bir mahalle”ye dönüştürmek istediğini ve düşündüğü proje içerisinde 1 adet camii, 1 adet çeşme ve 1 adet okul maketi olduğunu dile getirdi.

Oktay Bülbül

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER