banner221

İHL'nin hafız öğrencileri TEKNOFEST'te insansız hava araçları yarışında başarı hedefliyor

- Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İHL'nin hafız öğrencileri, Yunuseli Havalimanı'nda devam eden organizasyona iki takımla katılarak sabit kanat ve döner kanat kategorisinde yarışıyor- Okul müdürü Gürol Ün:- "Biz teknolojiyi tüketmiyoruz, üretiyoruz ve üretmeyi hedefleyen bir okuluz"- "Hafız İho Steam Döner Kanat Takımı"nın kaptanı 11. sınıf öğrencisi Taha Vedat Özgen:- "Mühendislik açısından üniversitede öğreneceğimiz şeyleri daha erken öğrenmeyi hedef edindik zaten TEKNOFEST'in amacı da buydu. Pandemiden dolayı okula gidemedik ama TEKNOFEST bizim okulumuz oldu"

İHL'nin hafız öğrencileri TEKNOFEST'te insansız hava araçları yarışında başarı hedefliyor

BURSA (AA) - İSMAİL ÖZDEMİR - TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen insansız hava araçları yarışmasına katılan Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesinin hafız öğrencileri, kurdukları iki takımla TEKNOFEST'te yarışıyor.

Yunuseli Havalimanı'nda devam eden organizasyonda insansız hava araçları yarışmalarına altışar kişilik iki takımla katılan ve tamamı hafız olan öğrencilerin araçları ilgi gördü.

Okul müdürü Gürol Ün, AA muhabirine, örgün eğitimle birlikte hafızlık projesini uyguladıklarını, şu ana kadar 500'e yakın hafız öğrenci yetiştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin okulda kodlama, yazılım gibi mühendislik alanındaki uygulamalarla da eğitim aldıklarını belirten Ün şöyle konuştu:

"Okul kurulduğundan beri robot yarışmalarına katılıyorduk, artık son yıllarda TEKNOFEST gibi yarışmalara katılıyoruz ve iddialıyız. Öğrencilerimiz hafızlığın bereketini sonuna kadar kullanıyorlar, bizim öğrencilerimiz hem sayısal hem de sözel anlamda çok iddialılar. Öğrencilerimiz fizik, kimya, biyoloji, matematikte gördükleri derslerin teorik bilgilerini, okulumuzda bulunan 10 atölyede pratiğe dönüştürerek ürün olarak toplum hizmetine sunuyorlar. Biz teknolojiyi tüketmiyoruz, üretiyoruz ve üretmeyi hedefleyen bir okuluz. Öğrencilerimiz de bu anlamda bu işe çok yatkınlar. Bizim en büyük gücümüz de insan kaynağımız öğrencilerimiz."

Öğrencilerin Farabi, İbn-i Sina, Mimar Sinan gibi İslam bilim insanlarını iyi bildiklerini belirten Ün, birçok Müslüman bilim insanının hafız olduğunu ve bunun da akademik eğitime engel teşkil etmediği söyledi.

TEKNOFEST'in tüm alanlarına katıldıklarını aktaran Ün, "Bizim öğrencilerimiz sanki üniversite mezunu öğrenciler gibi. 'Z kuşağı' diyorlar, bizim öğrencilerimiz daha çok üretme noktasında, üretme tarafındalar. Öğrenciler son 7-8 aydır okulda yatıp kalkıyorlar, bu da öğrencilerimizi mutlu ediyor." dedi.

- "Mühendislik açısından üniversitede öğreneceğimiz şeyleri daha erken öğrenmeyi hedef edindik"

Okulun 11. sınıf öğrencisi ve "Hafız İho Steam Döner Kanat Takımı"nın kaptanı Taha Vedat Özgen ise mühendislik gerektiren işlerde 4 yıldır aktif görev aldığını söyledi.

TEKNOFEST'in ilk yıllarında sergilerde gözlem yaptığını aktaran Özgen, "Bu süreç bize her anlamda bir şeyler kattı. Mühendislik açısından üniversitede öğreneceğimiz şeyleri daha erken öğrenmeyi hedef edindik zaten TEKNOFEST'in amacı da buydu. Pandemiden dolayı okula gidemedik ama TEKNOFEST bizim okulumuz oldu. İnsanlar hafız olduğumuzu öğrenince ve bu işleri yaptığımızı görünce seviniyorlar." diye konuştu.

Döner kanat kategorisinde yarıştıklarını belirten Özgen, yaptıkları uçuş kontrol kartıyla insansız hava araçlarının otonom olarak uçtuğunu aktardı.

Özgen, hedefinin ise havacılık ve uzay mühendisliği olduğunu, bu doğrultuda çalıştığını söyledi.

11. sınıf öğrencisi "Hafız İho Steam Sabit Kanat Takımı"nın kaptanı Melih Bekdemir de cihazlarının iki görev uçuşu gerçekleştirdiğini, kargo bırakma görevlerini olduğunu belirtti.

Akademi ve teknoloji konularında kendilerini yetiştirdiklerini dile getiren Bekdemir, "TEKNOFEST'e katıldığımız süreçte TÜBİTAK'ın bize verdiği destekler çok büyük. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'ye teşekkür ediyorum destekleri için." ifadesini kullandı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER