Bozdağ Yozgat’ta Toplu Açılış Törenlerine Katıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Son 20 yılda yapılan hizmetleri anlatan Bakan Bozdağ, gündeme dair açıklamalar da bulundu: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, ”100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve  hatta hıyanet içindeydi” sözlerine tepkisini dile getiren Bakan Bozdağ : ‘’İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bir açıklama yapıyor. Açıklamasında da ecdadımıza saygısızlık yapan, onlara hakaret eden bir dil kullanıyor.

Ve İzmir’i işgal eden, ülkemizin önemli bir kısmını işgal eden Yunan mezalimi diye kayıtlara geçen, nice zulme imza atan Yunan’a dair tek bir cümle dahi kurmuyor. Ben buradan sormak istiyorum Aziz Türk Milleti, ecdadı ile kavgalı bir millet mi?”

“Bizim ecdadımız, Cumhuriyet dönemi de bizim ecdadımızdır, Osmanlı da bizim ecdadımızdır, Selçuklu da bizim ecdadımızdır. Bizim ecdadımızın tarihte geriye gidişini, biz ne kadar gittiğini, tarih kitapları bile tam yazamıyor.”

“Bilinen tarihe baktığınızda ordumuzun 2200 sene gibi uzun bir kuruluş dönemini kutlayan bir Türkiye var. Eğer biz, sadece dün meydana geldiysek, binlerce yıllık ordumuzun kuruluşunu niye kutluyoruz?

Malazgirt Zaferi’nin 951. Yılını kutladık. Madem biz dün yoktuk, ecdadımız yoktur niye 951. yılını kutluyoruz?” dedi.

Bakan Bozdağ, Yozgat Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğine gerçekleştirdiği ziyarette , Yozgat’ta bir dizi programlar için bulunduğunu belirtti, şehitlerin kendilerine emaneti olan yakınları ve gazilerle birlikte olmak, onların temsilcileri ile bir araya gelmeyi arzu ettiğini söyledi.

Yozgat’tan bu vatanın kurtuluşunda ve kurtuluş mücadelesi verilen yıllarından günümüze kadar terörle mücadele dahil her türlü mücadeleye gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle, duayla yad ettiğini belirten Bakan Bozdağ, “Rabbim makamlarını ali eylesin, bizleri şehitlerimize layık evlatlar eylesin. Onların izinden gitmeyi bizlere de nasip etsin diye dua ediyorum. Gazilerimize sıhhatli uzun ömürler diliyorum.

Tabii ağustos ayını yeni tamamladık. Ağustos ayı zaferler ayı. Bir yandan 26 Ağustos, bir yandan 30 Ağustos, bir yandan Büyük Taarruz, bir yandan Sakarya Meydan Muharebesi adeta Türk’ün tarihe damga vurduğu zaferden zafere koştuğu bir büyük ayı geride bıraktık. Bu vesileyle bu toprakları bize kıyamete kadar yurt olarak emanet eden Malazgirt’te Sultan Alparslan ve onunla beraber şehadete koşan şehitlerimizi o günden bugüne Anadolu’nun dört bir yanında, dünyanın dört bir yanında nizam-ı alem için ve bu millet için mücadele ederken şehit olan tüm şehitlerimize ayrı ayrı rahmet diliyorum.” dedi.

Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekilleri  Yusuf Başer, İbrahim Ethem Sedef’in de katıldığı temel atma ve açılış törenin de: Yozgat’ın altyapısı için ilk boru hattı konuldu, Su depolarının temeli atıldı, Fatih Mahallesi Konağı açıldı,
Yaşar Uğur Parkı ve Turizm Bulvarının açılışı gerçekleştirildi; 15 Mahalle Halı Sahası ve  Belediye için yeni alınan araçların  hizmete sunumu gerçekleştirilmiş oldu.

AS NOTU: Yazımı tekrar gündeme aldım. Daha önceki aynı başlıklı yazımın altına düşen notun yazımla ilgisi, alakası yoktur!.. Yozgat için yapılan her hizmet benim için kutsal ve onurludur; baş tacımdır. Ayrıca bu insanlarla benim dostluğum ve kardeşlik duygularım vardır. Kimse beni siyasi tartıştırmaya taşımasın beceremezler!.. Ayrıca yapılan hizmete teşekkür ediyor; şehrin şehrül emini olan arkadaşım Celal Köse’ye de çalışmalarında başarılar diliyorum. Hizmet edene saygım sonsuzdur böyle bilinmesini isterim.

YORUM EKLE