banner221

KBÜ'den kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencilerinden oluşan Öğlebeli Kumpanyası ekibinin oynadığı "Melina" adlı tiyatro oyunu, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Hayallerini Sahneye Taşı" sloganıyla düzenlediği...

KBÜ'den kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencilerinden oluşan Öğlebeli Kumpanyası ekibinin oynadığı "Melina" adlı tiyatro oyunu, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Hayallerini Sahneye Taşı" sloganıyla düzenlediği "Gençler Arası Tiyatro Yarışması"nda en iyi tiyatro oyunu seçildi.

Üst üste iki yıl Karabük ve Karadeniz bölge birincisi, 2018’de de Türkiye üçüncüsü olan ekip, hedeflediği Türkiye birinciliğini bu yıl elde ederek yurt dışı ödülünün sahibi oldu.

"Melina" adlı tiyatro oyunun yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Fırat Taşdemirci, "Çok mutluyum fakat bu kimsenin şahsi başarısı değil asıl önemli olan ekip olabilmek ve biz bu işi çok iyi yaptık. Hikayemiz burada bitmiyor, ‘Melina’ oyunu ile çok daha farklı platformlarda olacağımıza inanıyoruz." dedi.

- KBÜ Aşçılık öğrencileri, Uluslararası Gastronomi Festivali’nde ödül aldı

Karabük Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, İzmir’de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali’nden ödülle döndü.

Eflani Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, Ege Profesyonel Aşçılar Derneği (EPAD) tarafından düzenlenen 3. İzmir Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, “Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması” kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya aldı.

KBÜ Aşçılık Programı öğrencileri Uğur Çakır, Yasin Erkmen ve Sadık Ümit Gülbahar, 36 grup arasından derece elde etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER