banner223

Erhan Usta; Kimse Bu İşin Üzerini Kapatmaya Çalışmasın

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti Genel Merkezinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında Samsun Büyükşehir Belediyesinde yaşanan yolsuzluk hakkına değerlendirmelerde bulundu.

Erhan Usta; Kimse Bu İşin Üzerini Kapatmaya Çalışmasın

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti Genel Merkezinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında Samsun Büyükşehir Belediyesinde yaşanan yolsuzluk hakkına değerlendirmelerde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde, başkana en yakın daire başkanlarından birisi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Bahattin K. iş yerinde milyonlarca lira değerinde avro, TL, altın, çekler ve tapularla yakalandığını belirten Usta, “Şu an kendisi tutuklu. Ama burada iddianamenin hala niye hazırlanmadığı hususunu bir kez daha gündeme getirmek istiyorum” dedi.

Kimse bu işin üzerini kapatmaya çalışmasın

Bu tür meselelerin kamu vicdanında çok önemsediğini belirten Usta, “Samsun yerel medyası çok önemsiyor. Bizimde dile getirmemizden sonra ulusal ölçekte de artık takip edilen bir konu haline gelmiştir. Bu iddianamenin gecikmeden, bir an evvel ortaya konulması lazım. Kimse bu işin üzerini kapatmaya çalışmasın” dedi.

Siz devlet misiniz de inceleme başlatıyorsunuz?

AK Parti Samsun İl Başkanının konuyla alakalı inceleme başlattığını belirten Usta, “siz devlet misiniz de inceleme başlatıyorsunuz?” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ağzını bıçak açmıyor

İçişleri Bakanlığının herhangi bir soruşturma başlatmadığını vurgulayan Usta, “Eğer muhalif bir belediyede bunun ellide biri kadar bir olay olmuş olsaydı, İçişleri Bakanlığı bütün müfettişleri oraya yığardı. “Ama henüz İçişleri Bakanlığı henüz soruşturma başlatmış ve bir müfettiş göndermiş değil” dedi.

Bizim sesimizi kesmeye çalışıyorlar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kendisini sindirmeye çalıştığını belirten Usta, konuyu şu şekilde açıkladı:

“Şehidimizle aynı mezarlığa defnedilmek istenen aileden 20 bin TL zamlı tarifeden ücret alan Büyükşehir Belediye Başkanı girişimlerimiz ve oluşan kamuoyu sonucu bu parayı iade etmişti”

Bu konuları gündeme getirmesi sonucunda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in itibarını zedelediği için manevi tazminat davası açtığını söyleyen Usta, “İtibarını düşünen bir büyükşehir belediye başkanı şehit ailesine o muameleyi yaparken itibarını düşünecekti. O gün itibarını düşünmeyen, o gün itibardan bahsetmeyen, büyükşehir belediye başkanı, biz bu konuyu kamuoyu gündemine getirdik ve şehit ailesinin hakkını koruduk diye mi itibarı zedelendi? “Bunu konuyu milletin takdirine bırakıyorum” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER