Altınbaş Üniversitesi “Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri“nin yedincisine katıldı

- Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden:- "Kariyer Günleri'nin amacı aday öğrenciler ile üniversiteleri buluşturmak"

Altınbaş Üniversitesi “Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri“nin yedincisine katıldı

Altınbaş Üniversitesi, 27-28 Şubat tarihlerinde bu yıl yedincisi düzenlenen "Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri"nde aday öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 22 resmi ve özel liseden 4500'e yakın 12. sınıf öğrencisinin ziyaret ettiği Kariyer Günleri'ne yaklaşık 30 devlet ve vakıf üniversitesi katılım gösterdi. Akademisyenlerin bilgi ve deneyimlerini paylaştığı seminerlerde, öğrencilerin kariyer planlaması yaparken dikkat edecekleri konular hakkında bilgiler verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden, Kariyer Günleri'nin amacının aday öğrenci ve üniversiteleri buluşturmak olduğunu belirterek, "Öğrenciler birçok farklı mesleği aynı anda deneyimleyebiliyorlar ve hangileri onlara uygunsa ona yönelebiliyorlar. Altınbaş Üniversitesi için bu günlerin bir başka önemi de buradan burs başvurusu alıyoruz. Bizimle ilerlemek isteyen öğrencilere burs imkanı sağlıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Türkden, Altınbaş Üniversitesi'nin Inspire Future Bursu hakkında da bilgilendirmelerde bulunarak, “ Üniversite adaylarına 'Sizin sadece akademik başarınız önemli değil, siz gelin yeteneklerinizi anlatın. Biz o yetenekleriniz ile ilgili size burs imkanı sağlayalım’ diyoruz. Başarı kavramının tanımı Üniversitemiz için farklı. Sadece akademik başarıdan bahsetmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkden, hayaller ve geleceğe dair hedeflerle burs alabilmenin önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Üniversitemiz mutlaka profesyonel bir yetenek aramıyor ama gayretlere değer veriyor. Bir çabanız var, örneğin müzik ile ilgilisiniz, bize gelin ve hayallerinizi, hedeflerinizi anlatın. Biz de size bu doğrultuda burs imkanı sağlayalım." değerlendirmelerinde bulundu.   İSTANBUL (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER