banner221

Enerji Verimliliği Haftası’nda çocuklara Enerji Okuryazarlığı eğitimi

- CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal:- "Enerji Okuryazarlığı projemizin, okullarımızda devam eden eğitim ayağını çok değerli buluyorum. Bu eğitimler ile sadece çocuklarımıza değil, onların aracılığı ile ailelerine de ulaşıyoruz"

Enerji Verimliliği Haftası’nda çocuklara Enerji Okuryazarlığı eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile CK Enerji Boğaziçi Elektrik, "Enerji Okuryazarlığı" eğitimleri kapsamında bu yıl 9-15 Ocak'ta kutlanan Enerji Verimliliği Haftası’nda, Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’ndaki çocuklarla buluştu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, enerji kaynaklarının verimli kullanımı, tasarruf bilincinin erken yaşlarda edinilmesi hedefi ile CK Enerji Boğaziçi Elektrik ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 2022-2023 yılı Eğitim Öğretim Yılı döneminde başlatılan "Enerji Okuryazarlığı" eğitimleri devam ediyor.

"Enerji Verimliliği Haftası"nda, toplumsal farkındalığa katkı sağlamak amacıyla "Enerji Okuryazarlığı" eğitimlerine CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Kamacı katıldı.

12 Ocak'ta Gaziosmanpaşa’daki Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’nda 3. ve 4. sınıflara yönelik Enerji Okuryazarlığı eğitiminin ardından programa katılan öğrencilere "Enerji Elçisi Sertifikaları" dağıtılırken enerji tasarrufuna yönelik mesajları içeren etiketler hediye edildi.

- Bilinçli enerji tüketimi yeni enerji kaynağı demek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, Enerji Okuryazarlığı Projesi ile enerji verimliliği konusunda toplumsal bilincin oluşmasına katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Geleceğe yapılan en büyük yatırım olan eğitimin, toplumların refah düzeyini de belirlediğini vurgulayan Bakal, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki ancak eğitimli ve bilinçli bir toplum gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabilir. Bu bakış açısıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile okullarımızda başlattığımız Enerji Okuryazarlığı projemizin kıt enerji kaynaklarının doğru kullanımında çocuklarımıza bir yol gösterici olacağına inanıyor ve bu eğitimleri çok ama çok önemsiyoruz. Bugün geldiğimiz noktada sürdürülebilir bir gelecek için her geçen gün azalan enerji kaynaklarını verimli kullanmaya mecburuz.

Hem dünyamız hem de ülkemiz için tasarruf alışkanlığının erken yaşlarda edinilmesi, bunun bir yaşam tarzı olması gerekiyor. Bu nedenle Enerji Okuryazarlığı projemizin, okullarımızda devam eden eğitim ayağını çok değerli buluyorum. Bu eğitimler ile sadece çocuklarımıza değil, onların aracılığı ile ailelerine de ulaşıyoruz. Enerjiyi tasarruf etmek, verimli kullanmak, en temiz ve en ucuz enerji kaynağıdır. Bilinçli enerji tüketimi ile bu ülkeye yeni enerji kaynakları kazandıracağımızı unutmamalıyız."

- Evde ve okulda enerji tasarruf yöntemleri anlatılıyor

Verilen bilgiye göre, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde CK Enerji Boğaziçi Elektrik, İstanbul Avrupa Yakası’nda pilot olarak belirlenen okullarda ilkokul 3. ve 4. sınıf, ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerine elektriğin ne olduğu, nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarruf yöntemleri anlatılıyor.

Eğitim alan öğrencilere program sonrasında "Enerji Elçisi Sertifikası" verilirken yeşil enerji konusunda da toplumsal farkındalık için ilk adım atılıyor. Ayrıca Enerji Okuryazarlığı eğitimlerinin sonuçlarını ölçümlemek için eğitim öncesi ve sonrasını kapsayan eğitim dönemindeki elektrik faturaları takip edilerek tüketimlerini en fazla düşüren 3 okula ödül verilmesi yönünde de çalışma yürütülüyor.   İSTANBUL (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER