KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan:

- "Hiçbir şey çalışanların sağlığı ve güvenliğinden daha önemli ve öncelikli olamaz"

KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan:

KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Hüseyin Soykan, "Hiçbir şey çalışanların sağlığı ve güvenliğinden daha önemli ve öncelikli olamaz." dedi.

KARDEMİR Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinliğinde konuşan Soykan, iş sağlığı ve güvenliğinde temel amacın, çalışanların sağlığına zarar verebilecek ve onlar için risk oluşturabilecek tehlikeli durumların, önceden belirlenmesi, gereken önlemlerin alınması ve güvenli bir çalışma ortamının sağlanması olduğunu söyledi.

İş sağlığı ve güvenliğinde sadece yöneticilerin değil bütün çalışanların sorumlu olduğuna dikkati çeken Soykan, "2 binli yılların başında 600 bin ton çelik üreten KARDEMİR’in bugün 2,5 milyon ton üretime ulaştı ve hedefimiz ise 3,5 milyon ton oldu. Bu, çok daha fazla ham maddenin KARDEMİR’e gelmesi, çok daha fazla manipülasyon, çok daha fazla tren ve kara yolu kullanılması demektir. Bu da bize, iş sağlığı ve güvenliği için daha fazla dikkatli olmamızı gerektiriyor." diye konuştu.

Bir iş kazası olduğunda, o iş kazalarının sebeplerini, kök nedenlerini analiz ettiklerini ve bir sonuç çıkarttıklarını anlatan Soykan, "Bir sonraki aşamada tekrarının olmaması için tedbirler almaya çalışıyoruz. Ancak, iş kazası olduktan sonra değil, olmadan önce engellenmenin bir yolunu bulmalıyız. Bu, proaktivite dedikleri bir hadisedir. Yani, işi doğru tanımlamak, olası riskleri doğru tanımlamak ve bu riskleri minimize edecek tedbirleri doğru almaktır. İşte bizi, kazasız çelik üretimine götürecek yolda budur." sözlerine yer verdi.

Tüm iş süreçlerinin tekrar gözden geçirilmesini ve gerekli risk değerlendirmelerinin yapılarak mevcut tedbirlerin yeterliliği ile ilave tedbirlere ihtiyaç olup olmadığının tekrar tekrar masaya yatırılmasını isteyen Soykan, şöyle devam etti:

"Çalışanların sağlığı ve güvenliği bizim için en değerli konu. Hiçbir şey çalışanların sağlığı ve güvenliğinden daha önemli ve öncelikli olamaz. Hepimiz yaşamımızın önemli bir kısmını iş yerinde geçiriyoruz. İş yerimiz bizlerin adeta ikinci yuvası. Herkes bu yuvaya güvenle gelmeli, güvenle çalışmalı ve yine ailesinin yanına güvenle dönmeli. Ben, hem bir çalışma arkadaşınız, hem de genel müdür olarak hepinizin huzurlu olmasını istiyorum. Huzurlu çalışmanızı istiyorum. Huzurlu çalışırsan, güvende olursan verimli olursun. Verimli olursan KARDEMİR büyür, Karabük büyür, ülkemiz büyür."

Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç'in de katıldığı etkinlikte, son 5 yıldır iş kazası yaşamayan başmühendislikler ödüllendirildi.









YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER