Uber, İstanbul'daki kadın taksi sürücüleri ile buluştu

- Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı:- "Kadın taksi sürücülerinin sektöre daha fazla katılımını sağlamak adına kararlı bir yaklaşım benimsiyoruz"

Uber, İstanbul'daki kadın taksi sürücüleri ile buluştu

Uber, faaliyet gösterdiği ülkelerde kadın sürücülerle iş birliklerini geliştirerek, kadınların toplumdaki rolünü güçlendirmeye yönelik desteklerini sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı'nın katılımıyla, şirketin İstanbul'daki kadın taksi sürücülerine özel bir davet düzenlendi.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Bahadırlı, şirkete kayıtlı taksi sürücüsü kadınların bir önceki yıla göre 3 kat arttığını belirterek, "Toplumda her alanda çeşitliliği ve kadınları desteklemek önemli bir sorumluluk. Uber Türkiye olarak, bu sorumluluğumuzu yerine getirmek ve kadın taksi sürücülerinin sektöre daha fazla katılımını sağlamak adına kararlı bir yaklaşım benimsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çeşitliliğin artmasının iş dünyasında her sektörde daha güçlü bir ortam yaratacağına inandıklarını aktaran Bahadırlı, "Sahip olduğumuz teknoloji ve uzmanlığımız ile kadın taksi sürücülerine destek olmayı, onların sektöre daha fazla katılımını desteklemeyi amaçlıyoruz." açıklamasında bulundu.

- Kadınların sektöre kattığı değer

Etkinlikte kadınların sektöre kattığı değer üzerine fikir alışverişi yapıldı ve Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa Bölgesi'nde konuya ilişkin gerçekleştirilen araştırmaların sonuçları değerlendirildi.

Eurostat'ın araştırmasına göre, Avrupa Birliği'ndeki (AB) ulaşım sektörü çalışanlarının sadece yaklaşık yüzde 15'i kadınlardan oluşuyor. Avrupa Komisyonu'na göre AB ulaşım sektöründeki cinsiyet dağılımındaki dengesizliğin ana nedenlerinden birisi, sektördeki cinsiyetçi önyargıların devam etmesi.

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 25'i, araçlarında tanımadıkları insanları taşımanın getirdiği endişeler, gece geç saatlerde araç sürmek, lisans süreciyle ilgili zorluklar veya uygun bir araca sahip olamama gibi nedenler sebebiyle şirketin uygulamasıyla sürücülük yapmayı tercih ettiklerini belirtiyor.

Avrupa Bölgesi'nde şirketin 100'ün üstünde kadın sürücünün katılımı ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre, kadın sürücülerin büyük çoğunluğu şirketle çalışmaya yönelik ana motivasyonun esnek çalışma saatleri, istediği yerde çalışabilme özgürlüğü ve gelirlerini artırma imkanı olduğunu ifade ediyor.

Avrupa Bölgesi'nde, 2023 Ocak'tan Aralık'a kadar şirkette kayıtlı kadın sürücü sayısı yüzde 60 artarken, İstanbul'da bulunan kadın sürücü sayısı ise 3 katına çıktı. Bununla birlikte kadın sürücülerin yüzde 75'i sektördeki diğer meslektaşları tarafından iyi karşılandıklarını ifade ederken, katılımcıların yüzde 46'sına göre ise yolcular, kadın bir sürücüyle karşılaştıklarında şaşırıyorlar.

Önümüzdeki iki yıl boyunca, şirket, Avrupa genelinde kadın sürücüleri desteklemeyi amaçlayan çeşitli girişimlere 1 milyon avro yatırım yapmayı planlıyor. İSTANBUL AA 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER