banner221

Yapı Kredi Yatırım, 2023 yılı hisse senedi strateji raporunu yayımladı

- Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy:- "Genel olarak global enflasyona karşı korunaklılık, döviz kuruna düşük duyarlılık, düşük finansal borçluluk ve görece düşük oynaklık, hisse tercihlerinde temel önceliklerimiz arasında yer alıyor"

Yapı Kredi Yatırım, 2023 yılı hisse senedi strateji raporunu yayımladı

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Yatırım, 2023 için hazırladığı "Taktiksel Esneklik & Seçici Yaklaşım" başlıklı hisse senedi strateji raporunu yayımladı.

Yapı Kredi Yatırım açıklamasına göre, 2022’de BIST 100’ün dolar bazında yüzde 110, MSCI Türkiye’nin ise yüzde 135 yükseldiğine dikkatin çekildiği raporda, bu ralliye rağmen birçok hisse için henüz "pahalı" denemeyeceği vurgulandı.

Borsa İstanbul’un seçici olmak kaydıyla önemli fırsatlar barındırdığının altı çizilen raporda, küresel piyasalara bağlı olarak yaz aylarında özellikle değerli metaller, emtia ve gelişmekte olan ülke hisse senetleri için alım fırsatı olacağı öngörüsü paylaşıldı. Ayrıca 2023'ün genelinde, küresel piyasalar için geçen yıla kıyasla daha olumlu bir tablo beklendiği belirtilen Yapı Kredi Yatırım Strateji raporunda, taktiksel olarak esnek davranmak gerektiği bir kez daha vurgulandı.

- "2023’te taktiksel değişikliklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy, geçen yıl Borsa İstanbul’un güçlü bir biçimde olumlu ayrışmasına rağmen hala fırsatlar barındırdığını belirtti.

Araştırma ekiplerinin inceleme kapsamındaki şirketler için hesapladığı hedef değerlemelerin ortalama yüzde 40 artış potansiyeli barındırdığını aktaran Arısoy, "Yılın başında, defansif, yurt içi talep odaklı ve görece oynaklığı daha düşük hisseleri önceliklendiriyoruz ancak 2023 taktiksel değişikliklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacağımız bir yıl olacak. Geçen yıl endeksin yüzde 32 üzerinde getiri sağlayan model portföyümüzde, yıla başlarken, daha defansif ve yurt içi tüketim temalarımızla uyumlu hisselere yer veriyoruz. Genel olarak global enflasyona karşı korunaklılık, döviz kuruna düşük duyarlılık, düşük finansal borçluluk ve görece düşük oynaklık, hisse tercihlerinde temel önceliklerimiz arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Yapı Kredi Yatırım Model Portföy Önerisi ise şu şekilde:

Bim Birleşik Mağazalar, Turkcell, Türk Hava Yolları, Coca Cola İçecek, Ford Otosan, Aksa Enerji, Akbank, Otokar Enka İnşaat, T.S.K.B

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER