18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

SAMSUN (AA) - Samsun'un Ladik ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende Kaymakam Adem Eser ve Belediye Başkan...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

SAMSUN (AA) - Samsun'un Ladik ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende Kaymakam Adem Eser ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dönmez tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılıp şiirler okundu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona eren törene Cumhuriyet Başsavcısı Emre Öz, Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Akar, Emniyet Müdürü Vekili İlhan Güler, daire amirleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.


- Emekli Memur-Sen'den basın açıklaması

Emekli Memur-Sen Samsun İl Başkanı Necmi Macit, 18 Mart Çanakkale Şehitleri ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106 yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Macit, başta Çanakkale olmak üzere dünyanın dört bir yanında vatanları ve kutsalları için çarpışarak şehadet şerbetini içenlere rahmet diledi.

Türk milletinin iman gücü ve sarsılmaz iradesiyle emperyalist güçlere fırsat verilmediğini vurgulayan Macit, "Çanakkale, şahadeti şerbet edenlerin davasıdır. Sevdalıların davası, şehitlerin davasıdır. Çanakkale, vatan uğruna kanların oluk oluk aktığı, toprağın kızıla doyduğu yerdir. Ölürken dirildiğimiz topraktır. Her karış toprağı, aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu şüheda yurdunda içteki ve dıştaki hainlere fırsat vermeden birlik ve beraberlik içinde onların bütün emperyalist planlarını bozarak kardeşçe yaşamak istiyoruz." ifadesini kullandı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER