banner223

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü

TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ve Yeşilyurt ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Turhal Kaymakamı Ali Gökay ve Belediye Başkanı İlker Bekler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Gökay yaptı.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından tören sona erdi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir Çelik, Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Aksoy Ağtürk, İlçe Emniyet Müdürü Nadir Öztürk, Turhal Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Bozkurt, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Yeşilyurt

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra ilçe şehitliğinde devam etti.

Yeşilyurt Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz ve ilçe protokolünün katıldığı törende şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak Müftü Nuri Tapan tarafından dua edildi.

Törende konuşan Yeşilyurt, "Çanakkale Savaşı tüm dünyaya Türk askerinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu gibi düşmana da 'Çanakkale geçilmez' gerçeğini kabul ettirmiştir." dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER