19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa, Turhal ve Yeşilyurt ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa, Turhal ve Yeşilyurt ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı, Erbaa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Rayif Ünal, burada yaptığı konuşmada, "Bugün Mustafa Kemal'in tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 99. yıl dönümü." dedi.

Program halk oyunları, tekvando ve jimnastik gösterileri, şiirlerin okunması ve günün anlam ve önemi ile ilgili yarışmalarda derece girenlere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

Programa Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Garnizon Komutanı Vekili Astsubay Çavuş Onur Türkoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, kurum müdürleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Turhal

Turhal'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü İlhan Kurtul Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören öğrencilerin spor gösterileri ve halk oyunu gösterileriyle sürdü.

Kutlamalar sonunda spor dallarında derece elde elden öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Törene Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Tahsin Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Yeşilyurt

Yeşilyurt Özel İdaresi kapalı Halı sahada düzenlenen tören Yeşilyurt Kaymakam vekili Malik Çalışır ve ilçe protokolünün katılımıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programda öğrenciler tarafından şiirler, oratoryo ve halk oyunları etkinlikleri düzenlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER