banner223

28. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası

- Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Avcı: - "Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin külliyesi aslında herkesin ziyaret etmesi gereken bir yer. Burada sabrı ve şükrü görüyoruz"

28. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, düzenlenen "28'inci Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası" etkinlikleri sona erdi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hacı Bayram-ı Veli ile "Anadolu'nun dört manevi direğinden biri" olarak kabul edilen Şeyh Şaban-ı Veli, vuslatının 450. yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.

Şeyh Şaban-ı Veli ve evliyaları anmak amacıyla "Huzura Davet Yürüyüşü" ile cuma günü başlayan etkinlikler, türbe ziyaretlerinin ardından son buldu.

Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeyh Şaban-ı Veli'nin vuslatının 450. yılı olduğunu, etkinlikler kapsamında Hanönü, Taşköprü ve İhsangazi ilçelerinde de programlar yapıldığını belirtti.

Hafta kapsamında türbelerin de ziyaret edildiğini, gelecek yıl başka ülkelerden de misafirler ağırlamak istediklerini ifade eden Avcı, "Adına uluslararası dediğimiz bu haftanın hızla uluslararası hale gelmesi lazım. Bir dahaki anma toplantısına Arnavutluk'tan, Bosna Hersek'ten, Kuzey Afrika'dan, Güney Asya'dan misafirler davet edilebilir. Oranın müftüleri, ilim adamları davet edilebilir. Daha anlamlı daha güçlü hale gelir." dedi.

Şeyh Şaban-ı Veli'nin yolundan giden birçok kişi olduğuna işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

"Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin külliyesi aslında herkesin ziyaret etmesi gereken bir yer. Burada sabrı ve şükrü görüyoruz. Burası artık hızla gelişecek. Bunun bizimle alakası yok. Bundan sonra Hazreti Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli gibi Şeyh Şaban-ı Veli de dört manevi direkten biri olarak kendini gösterecek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER