BUNUN HESABINI ÖDEYECEKSİNİZ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Cumhurbaşkanlığı’nın Katarlı tıp öğrencilerine eğitim ve askeri imkânlardan yararlanma olanağı tanıyan kararına ateş püskürdü.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Cumhurbaşkanlığı’nın Katarlı tıp öğrencilerine eğitim ve askeri imkânlardan yararlanma olanağı tanıyan kararına ateş püskürdü. “Bu ülkenin gençleri bunun hesabını size ödetecek” diyen Adıgüzel şunları ifade etti:

“Cumhurbaşkanlığının Katarlı öğrencilere ayrıcalık tanıyan kararını şiddetle reddediyorum. Tam da üniversite sınavı öncesine denk gelen bu karar hem öğrencilerimizin, hem de ailelerin motivasyonunu ve moralini bozmuştur. Daha sonra belki de katarlı tıp öğrencilerine eşit şartlarda çalışma imkânı vererek haksızlığa sebep olacaklar. İlginç diğer bir konu da tıp, eczacılık ve diş hekimliği eğitimi alan Katarlı öğrencilerin bu alanlarla hiç alakası olmayan Orduevi, askeri misafirhane, askeri hava ve kara ulaşım araçlarından faydalanma hakları tanınması. Bunun gerekçesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunun gerekçesi nedir? Tank-palet fabrikasını katar ordusuna peşkeş çektiniz dedik ama az söylemişiz. Siz devletin tüm kurumlarını ve imkânlarını Katar’a peşkeş çekmişsiniz. Bu ülkenin gençleri bir askeri tesisin kapısına gitse içeri almazsınız. Ama katarlı öğrencilere bu hak tanınıyor. Sonra da diyorsunuz ki bu ülkenin gençleri neden ülkeden umudunu kesmiş. En büyük sebebi sizlersiniz. Maalesef gençlerimiz yabancı ülke vatandaşlarının yanında ikinci sınıf vatandaş yerine konuluyor. Bunun hesabını size, bu gençler de aileleri de ödetecek.”

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2021, 20:58

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER