Gazeteciler Alaplı TSO'nı ziyaret etti

ZONGULDAK (AA) - Alaplı Gazeteciler Derneği üyeleri, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak'ı ziyaret etti.Ocak, ziyarette yaptığı konuşmada, Alaplı OSB'de 26 firmaya ön tahsis yaptıklarını muhafiyet dönemi açıldığı...

Gazeteciler Alaplı TSO'nı ziyaret etti

ZONGULDAK (AA) - Alaplı Gazeteciler Derneği üyeleri, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak'ı ziyaret etti.

Ocak, ziyarette yaptığı konuşmada, Alaplı OSB'de 26 firmaya ön tahsis yaptıklarını muhafiyet dönemi açıldığı zaman resmi sözleşme yapacaklarını söyledi.

Alaplı'nın marka olan fındığını sanayi kenti ile birlikte değer katacaklarını ifade eden Ocak, şöyle konuştu:

"Alaplı OSB'de 26 firma ile ön tahsis yapıldı. Sistem açıldığı zaman bu firmalarla sözleşme yapılarak fabrika kurma çalışmalarına başlanacak. Ayrıca bu bölgede organik fındık entegre tesisi kurmak isteyen bir firma 15 milyon lira yatırım yapmak istiyor. Fındığın yanında kuru yemiş tesisi de kurarak Avrupa'ya buradan ihracat yapmak istiyorlar. Bu tür fabrikalar bizim fındığımıza da değer katacağını düşünüyorum. Tat Metal 25 bin metrekarelik bir alanda yatırım yapmak istiyor. Fizibilite çalışmalarına sürdürüyorlar. Çay boyundaki sanayi alanında ise Ahşap Yat Tekne imalatı ile ilgilide çalışmalar sürüyor."

Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı da, tekrar TSO Başkanı seçilen Ocak'a görevinde başarılar diledi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER