Gümüşhane'de alışveriş merkezi çalışmaları

- Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen: - "Alışveriş merkezini bir yıl içinde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz"

Gümüşhane'de alışveriş merkezi çalışmaları

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de Alışveriş Merkezi'nin (AVM) yapılacağı şehirlerarası otogar ve sanayi sitesinde yıkımlar başladı.

Kent merkezindeki Daltaban Sanayi Sitesinde başlayan yıkım çalışmalarında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, iş makinesinin üzerine çıkarak ilk yıkımı kendisi gerçekleştirdi.

Yıkım çalışmaları ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Çimen, alana yapılacak alış veriş merkezinin yap-işlet-devret modeliyle yapılacağı ve yıkımları 10 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Nisan ayı içerisinde alışveriş merkezinin temelini atacaklarını bildiren Çimen, Gümüşhane'nin tarihi bir günü yaşadığını vurguladı.

Başkan Çimen, yaklaşık bir yıl önce yap-işlet devret modeliyle ihalesi yapılan alışveriş merkezinin 70'ten fazla dükkan, sinema salonu, 2 kat otoparkıyla şehrin en güzel noktasında vatandaşa hizmet vereceğini belirterek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle insanımızı mağdur etmiyoruz. Onlara imkanlar sunuyoruz. Yıllardır hasreti ve özlemi çekilen, bizim de 2009 yılından beri istediğimiz AVM bugüne nasipmiş. Bu işin bu noktaya gelmesinde Valimiz Okay Memiş ve milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir araya gelerek istişarelerde bulunduk ve bu noktada hem fikir olduk. En büyük kazanımımız da ortak aklı oluşturmamız oldu. Alışveriş merkezini bir yıl içinde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER