Mevsimlik işçilerin çocukları sportif faaliyetlere katılıyor

ORDU (AA) - Ünye ilçesine fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik ilçede sportif faaliyetler düzenleniyor.Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan fındık hasatında çalışmaya gelen işçiler, Kaymakamlık tarafından...

Mevsimlik işçilerin çocukları sportif faaliyetlere katılıyor

ORDU (AA) - Ünye ilçesine fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik ilçede sportif faaliyetler düzenleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan fındık hasatında çalışmaya gelen işçiler, Kaymakamlık tarafından Mevsimlik Tarım İşçi Projesi kapsamında Sahilköy Mahallesi'nde oluşturulan alanda konaklıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, işçilerinin çocuklarına yönelik sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Aydın Kuyumcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasat dönemi boyunca mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına judo, kick boks, voleybol ve masa tenisi eğitimleri vereceklerini söyledi.

Görevli antrenörler tarafından eğitimlerin verildiğini aktaran Kuyumcu, "Bu alanda fındık hasatı için bahçeye giden mevsimlik işçilerimizin geride kalan çocuklarına çeşitli branşlarda spor eğitmenlerimiz ve uzmanlarımızla birlikte judo, kick boks, voleybol, masa tenisi belli bir periyot, gün ve saatlerde planlama yapılarak eğitim verilecek. Bir ay boyunca buradaki çocuklarımızı spora teşvik etmek amacıyla sportif çalışmalar yürüteceğiz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER