banner221

Ordu'da farklı kentlerin spor kardeşliği

- Şırnak'ın Silopi, İdil ve Cizre ilçelerinden kente gelen farklı branştan 50 sporcu, Ordulu gençlerle buluştu - Şırnaklı antrenör Eser: "İlk defa Şırnak dışına çıkan sporcularımız var. Bu anlamda da güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum"

Ordu'da farklı kentlerin spor kardeşliği


ORDU (AA) - "Şırnak-Ordu Kardeşlik Köprüsü" projesi kapsamında, Şırnak'tan Ordu'ya 50 sporcu geldi.

İki şehrin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, program düzenlendi.

Şırnak'ın Silopi, İdil ve Cizre ilçelerinde boks, judo, hentbol, voleybol, basketbol, güreş ve tenis branşlarında spor yapan gençler, Ordulu sporcularla buluştu.

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki boks ve judo spor salonunda bir araya gelen gençler, önce birbirleriyle tanıştı. Daha sonra sporcular, antrenörlerinin yönetiminde boks ve judo antrenmanı yaptı.

Ordulu antrenör Sevda Apaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki farklı bölgenin sporcularını birbirleriyle kaynaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kültürel ve sosyal açıdan da birliktelik örneğinin sergilendiğini anlatan Apaydın, "Hem bizler hem de sporcularımız açısından güzel bir proje oldu. Belki biz de sporcularımızla Şırnak'a gideriz. Bu anlamda da güzel bir program olduğunu düşünüyorum." dedi.


- Antrenör Eser: "Kardeşlik köprüsünü gelecek nesillere aktarmayı planlıyoruz"


Şırnaklı antrenör Ensar Eser ise farklı branşlarda öğrencilerle kardeşlik köprüsünün kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sporcularımızla salı gününe kadar Ordu'da olacağız. Bu vesileyle ilk defa Şırnak dışına çıkan sporcularımız var. Bu anlamda da güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. Herkese teşekkür ediyorum, bizleri çok güzel karşıladılar. Aynı şekilde biz de onları Şırnak'a davet ediyoruz. Bu şekilde kardeşlik köprüsünü gelecek nesillere aktarmayı planlıyoruz."

Judocu 13 yaşındaki Kübra Kul, Karadenizli sporcularla bir araya geldiği için memnun olduğunu dile getirdi.

Cizre'den gelen sporculardan Melek Naz da farklı kentte bulunduğu ve farklı sporcularla antrenman yaptığı için mutlu olduğunu kaydetti.

Sporcular, hazırlanan kamp programı doğrultusunda, bir hafta boyunca antrenman ve maç yapacak. Ayrıca Şırnaklı sporcular, kentin doğal güzelliklerini gezerek görme fırsatı da bulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER