Organ Bağışı Haftası

AMASYA (AA) - Merzifon İlçe Sağlık Müdürlüğü, Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında "Candan Cana Yapılan En Önemli Hediye Organ Bağışıdır" isimli seminer düzenledi.Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen...

Organ Bağışı Haftası

AMASYA (AA) - Merzifon İlçe Sağlık Müdürlüğü, Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında "Candan Cana Yapılan En Önemli Hediye Organ Bağışıdır" isimli seminer düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminere, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Canpolat, daire müdürleri ve sağlık görevlileri katıldı.

Nergiz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de organ naklinin geçen yıllara oranla artış gösterdiğini söyledi.

Birçok hastanın organ ve doku nakli beklediğine dikkati çeken Nergiz, şöyle konuştu:

"Ülke olarak en büyük hedefimiz, organ bağış sayılarını artırmaktır. İlimizde 2013 yılında 171 bağış varken şu an toplamda bin 443 bağış sayısına ulaşılmıştır. 18 yaşını doldurmuş akli dengesi yerinde olan her vatandaşımız öldükten sonra kullanılmak üzere organlarını bağışlayabilir. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. İnsanlık adına bir elde siz uzatın, organlarınızı bağışlayın. Unutmayın ki, candan cana yapılan en önemli hediye organ bağışıdır. Ne kadar çok insana ulaşıp, ne kadar çok kişiye eğitim verirsek bu konuyla ilgili toplumu bilinçlendirip, organ bağışını artırmayı amaçlıyoruz."

Nergiz, yaptıkları çalışmalarla Amasya genelinde yılda yaklaşık 150 organ bağışı alındığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER