Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi

BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından "Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi" düzenlendi. SBI Bilişim Siber Güvenlik Takım Lideri Cemal Cihat Çiftçi, gün geçtikçe...

Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi

BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından "Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi" düzenlendi.

SBI Bilişim Siber Güvenlik Takım Lideri Cemal Cihat Çiftçi, gün geçtikçe artan internet kullanımıyla birlikte siber güvenliğin de önemli hale geldiğini söyledi.

Sektörde her zaman elemana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Çiftçi, siber alanda kariyer yapmak isteyen katılımcılara nereden başlamaları, siber güvenliğin alt dalları ve bu alanda kariyer yapmak için alınabilecek sertifikalarla ilgili bilgi verdi.

Çiftçi, "NAC, CEH, CISSP, CISA, COBIT, PCI DSS, ISO/IEC 27001 gibi sertifikalar siber güvenlik alanında kariyer yapmak isteyenler için oldukça önemlidir. Bu sertifikalara sahip olur ve kendinizi de sürekli geliştirirseniz bu alanda ciddi anlamda kariyer sahibi olacağınız gibi maddi anlamda da hedeflerinize ulaşabilirsiniz." dedi.

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Burak Ceyhan da düzenledikleri eğitimlerle ülkede katma değeri yüksek olan bu alanlardaki eleman ihtiyacını karşılamak ve Bartın’daki kamu kurum personelinin bilgisini arttırmayı amaçladıklarını anlattı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER