Suluova'da diyabet semineri verildi

AMASYA(AA) - Suluova İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, öğretmen ve öğrencilere yönelik diyabet semineri verildi. Suluova Öğretmenevi'nde düzenlenen seminerde, Suluova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Somuncu, yapılan bilimsel çalışmalarda...

Suluova'da diyabet semineri verildi

AMASYA(AA) - Suluova İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, öğretmen ve öğrencilere yönelik diyabet semineri verildi.

Suluova Öğretmenevi'nde düzenlenen seminerde, Suluova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Somuncu, yapılan bilimsel çalışmalarda ülkede 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğunu, yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığının tespit edildiğini söyledi.

Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığını ve 20 yaş üzeri her 7 kişiden birinin diyabetli olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Somuncu, "Hareketsiz yaşam tarzı ile sağlıksız beslenme, diyabetin artışını tetikliyor. Diyabetten korunmak için düzenli olarak vücut ağırlığının kontrol edilmesi, haftada 5 gün en az yarım saat orta tempolu yürüyüşün yapılması, tam tahıl ürünlerinin tercih edilmesi ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor." diye konuştu.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER