Vali Kaymak Çarşamba ilçesini ziyaret etti

Samsun Valisi Osman Kaymak, Çarşamba ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Vali Kaymak Çarşamba ilçesini ziyaret etti

Vali Kaymak, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, şeker fabrikası ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) ziyaretlerde bulundu.

Çarşamba OSB'nin kuruluş işlemlerinin tamamlandığını ve tescillendiğini anlatan Kaymak, "İnşallah 2018 yatırım programına kadar önce altyapısı, arkasından da arazi tahsisleri yapılacak. Aslında arazi biraz yetersiz. Ormandan kalan bir bölge var. Onu da bu alana katarak iyi bir organize sanayi alanı oluşturulabilir." dedi.

Şimdilik var olan arazi üzerinde işlemleri yürütmek için mevzuat gereği altyapı, kanalizasyon, elektrik, sıhhi tesisat ve su temini için projeler yapılacağını belirten Kaymak, "Önümüzdeki sene bunun ihalesi yapılacak. Bu süreç biraz zaman alacak. Daha şimdiden arsa isteyenler var ancak henüz o aşamaya gelmedik. Merkez OSB'ler doldu. Birçok fabrika kurmak isteyen var. Hep de bu bölgede istiyorlar." diye konuştu.

Vali Kaymak'a, Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Çarşamba'ya özgü yumurta topuk ayakkabı ile sekiz köşe kasket hediye edildi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER