Valilikte "Açık Kapı" bürosu açıldı

TOKAT (AA) - Vatandaşların talep, öneri ve sorunlarını doğrudan iletebilmesi için Tokat Valiliği'nde oluşturulan "Açık Kapı" bürosu hizmete girdi.Tokat Valisi Ömer Toraman, yaptığı konuşmada, projenin Cumhurbaşkanı Recep...

Valilikte

TOKAT (AA) - Vatandaşların talep, öneri ve sorunlarını doğrudan iletebilmesi için Tokat Valiliği'nde oluşturulan "Açık Kapı" bürosu hizmete girdi.

Tokat Valisi Ömer Toraman, yaptığı konuşmada, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından başlatıldığını söyledi.

Türkiye'nin 81 ilinde kısa süre içerisinde büroların faaliyete geçirildiğini belirten Vali Toraman, "Buradaki amacımız vatandaşımızın kamu kurumlarına hızlı erişimini, kolayca ulaşımını sağlayabilmek. Bunun için burada uzman arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bakanlığımız tarafından yapılan bir yazılım çerçevesinde talepler takip edilecek, vatandaşların hizmetleri çok hızlı bir şekilde sonuçlandırılmış olacak." diye konuştu.

Büronun valilik binası giriş katında 5 kişi ile hizmet vermeye başladığını ifade eden Toraman, şöyle konuştu:

"Açık kapı projesi vatandaşlarımızın talep ve önerilerini, uzman personel aracılığı ile iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendiriliyor. Takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırılıyor. Yeni bir kamu hizmeti anlayışıdır. Vatandaşlarımızın başvurularını elektronik olarak ya da Açık Kapı birimine gelerek yapabilecek. Elektronik başvurular için www.acikkapi.gov.tr adresinin ve mobil cihazlara yüklenebilen Açık Kapı uygulamasını kullanılabilecekler."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER