"Vicdan Konvoyu" 7 Mart'ta Trabzon'dan yola çıkacak

TRABZON (AA) - Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için kadınların başlattığı "Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu",...

TRABZON (AA) - Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için kadınların başlattığı "Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu", 7 Mart'ta Trabzon'dan yola çıkacak.

Trabzon (İHH) İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Sorumlusu Gülderen Mumcu, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, kadınlar olarak, Suriye zindanlarında acı ve çaresizlik içindeki kadınların çığlıklarını duyduklarını söyledi.

Mumcu, 7 yıldır beklediklerini ancak kimsenin bu konuda bir çaba içerisine girmediğini vurgulayarak, "Artık yeter. Onlar oradalar ve acı çekiyorlar. Bizi bekliyorlar, onları duymanızı, görmenizi istiyoruz. Onlar için bir şeyler yapmanızı istiyoruz." dedi.

Kadınları kurtarmak için bir şeyler yapmaya karar verdiklerini dile getiren Mumcu, "Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların sesini tüm dünyaya duyurmak ve serbest bırakılmalarını talep etmek için Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu'nu yola çıkarıyoruz." dedi.

Mumcu, ilk konvoyun 6 Mart'ta İstanbul'dan yola çıkacağını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Sırasıyla İzmit, Sakarya, Ankara ve Adana'dan Suriye sınırına ulaşacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sabahı, Hatay'dan dünyaya sesleneceğiz. Sembolümüz olan 6 bin 536 oyalı yazmayı mapus kadınlarımızın adına taşıyacağız. 7 Mart'ta ise Trabzon'dan Hatay'a hareket edeceğiz. Tüm kadınlarımızı destek için davet ediyoruz. Bizlere destek veren 28 Şubat Öğrenci Derneği, Hak-İş, Memur-Sen, KADEM, KULDER ve Ensar Vakfı'na teşekkür ediyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER