banner223

Zonguldak'ta UMKE ekiplerince deprem tatbikatı yapıldı

Zonguldak'ta UMKE ekiplerince deprem tatbikatı yapıldı

ZONGULDAK (AA) - Devrek ilçesinde Zonguldak, Bolu, Bartın ve Karabük'ten UMKE ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Zonguldak Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından koordine edilen ve Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen tatbikatta yaklaşık 100 kişi yer aldı.

Senaryo gereği bölgede 6,3 büyüklüğündeki depremde AFAD timleri enkaz bölgesinde dinleme ve arama çalışması yaptı. Daha sonra olay yerine sevk edilen UMKE ekipleri 7 yaralıya ulaşıp müdahalede bulundu.

Yaralılardan ikisinin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken durumu ağır 5 yaralının ise çeşitli hastanelere sevki sağlandı.

İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Türkiye'de ve kentte olağanüstü hallere hazırlanmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlamak için belirli periyotlarda bu tatbikatları yaptıklarını söyledi.

Başta Zonguldak olmak üzere Bolu, Bartın ve Karabük UMKE ekiplerinin katılımıyla yapılan tatbikatın amacına ulaştığını aktaran Güner, "Umarım bu olay sadece senaryoda kalır. Allah ülkemizi bu tür felaketlerden korusun." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER