Güce Tapma Ama Güce Sahip Ol…Der Kur’an

Güce tapma ama güce sahip ol…der Kur’an

Güce sahip ol…Rabbimiz, yeryüzüne salih kullarının vâris olmalarını murâd etmiş ve onlardan bu emanete sahip çıkmalarını ve orada zulme, fesâda ve fitneye fırsat vermemelerini istemiştir. Hak ve hakikatin daima üstün tutulmasını, hâkimiyetin şeytan ve avenesine bırakılmamasını tembihlemiştir. Müminlerin kavî îmân sahibi olmaları ve bu imanın gereği olan sorumlulukları yerine getirmeleri halinde -sayıca az da olsalar- hiçbir gücün kendilerine asla galip gelemeyeceği hakikatini kendilerine müjdelemiştir….

Güce sahib ol…İslamın her emri güce sahipliği emrediyor…işte hacla ilgili ayet…“Haccı ve umreyi Allah için eksiksiz yerine getirin; engellenirseniz kolayınıza gelen bir kurban gönderin. Kurban, mahalline ulaşıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. Fakat içinizden biri hasta ise veya başından bir rahatsızlığı varsa (tıraşını olup) oruç veya sadaka yahut kurban olarak bir fidye ödesin. Güvenlikte olduğunuzda hacdan önce umre yapan kişi, gücünün elverdiği türden bir kurban kessin. Bulamayan ise hac sırasında üç gün, döndükten sonra da yedi gün yani tam on gün oruç tutmalıdır. Bu, ailesi Mescid-i Harâm civarında oturmayanlar içindir. Allah’ın buyruğuna saygılı olun ve bilin ki Allah’ın cezalandırması çok şiddetlidir.”(Barara/196)

Güce sahip ol der oruç emri…ibadeti yani…İşte oruçla ilgili ayet…sıhhatli ol der…hastalık kursaldır demez…”Ey iman edenler! Sizden öncekilerin üzerine yazıldığı gibi sakınasınız diye sizin üzerinize de sayılı günlerde oruç yazıldı. İçinizden hasta veya yolcu olan, başka günlerden sayısınca tutar. Orucu tutmakta zorlananlar için bir yoksulun (günlük) yiyeceği kadar fidye yeterlidir. Bir iyiliği mecbur olmadan yapan için bu (yaptığı) iyidir. Ama orucu tutmanız -bilirseniz- sizin için daha hayırlıdır.”(Bakara /183)

Güce sahip ol der zekat emri…ibadeti yani İşte zekatla ilgili ayet…fakirlik kutsaldır demez güce çağırır…”Sadakalar (zekât gelirleri) ancak şunlar içindir: Yoksullar, düşkünler, sadakaların toplanmasında görevli olanlar, kalpleri kazanılacak olanlar, âzat edilecek köleler, borçlular, Allah yolunda (çalışanlar) ve yolda kalmışlar. İşte Allah’ın kesin buyruğu budur. Allah bilmekte ve hikmetle yönetmektedir.”(Tevbe /60)

Güce sahip ol der cihad görevimiz… İşte cihatla ilgili ayet…adl sıfatı ekmel gayrete davet eder…ekmellik gerektiri adl sıfatı ekmel ecir ekmel sevap için…”Müminlerden -özür sahibi olanlar dışında- oturup kalanlar, malları ve canlarıyla Allah yolunda cihad etmekte olanlara eşit olamazlar. Allah, malları ve canlarıyla cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah bütün müminlere o güzel geleceği vaad etmiştir, ama mücahidleri -çok büyük bir karşılıkla- oturanlardan üstün kılmıştır.”(Nisa/95)

Güce sahib ol…Dünyada her mekan güçlünün ahirette ise imanlının hakkıdır…Adl sıfatının ürünüdür bu kural…Güce tapma ama güce sahib ol…

Güce tapma ama güce sahib ol…Sana fayda veren şeyleri elde et…

Evet…güce sahib ol…Şükretmesini bilirsen güce de sahip olursun…Dünyayı şetan görürsen sömürülürsün o dünyada…adl sıfatı cezalandırı seni….

Göz kulak müşrikde de var…sadece Göz için kulak için değil tevhid inancın için farkın için farkların için şükret..Namaz için zekat için…de.ve her mü’minin erişemedikleri için mutlaka şükret…Müşrikin eriştiklerine de şükret…değilse müşrike el avuç açarsın adl sıfatını suduru bunu getirir bu sonuca iter

Evet..güce sahib ol….İşte bir hadis güce sahip ol diyor…evet…Müminler olarak güç toplamak, kuvvetli olmak gibi bir mesuliyetimiz var. Bu emre uyanlar ile uymayanlar, Hak katında da eşit olmayacaklardır. İşte …Efendimiz’in (s.a.v.) o sözleri:“Kuvvetli mümin, (Allah katında) zayıf müminden hem daha hayırlı ve hem de Allah tarafından daha çok sevilen bir kimsedir. (Bununla beraber) her ikisinde de hayır vardır. Sen, sana faydası dokunacak olan şeyi elde etmeye var gücünle çalış, bu uğurda hırslı ol. “(Müslim, Kader 34).

Evet…güce sahib ol…Rabbimiz kur’anda şöyle  buyurur:“Siz de onlara (yani düşmanlarınıza) karşı gücünüzün yettiği her kuvvetten ve cihad için beslenen atlardan hazırlık yapın. Onlarla Allah’ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutmuş olursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız karşılığı size tam olarak ödenecektir. Size hiçbir zaman zulmedilmez.” (Enfâl/ 60)

Evet imanda da güçlü ol…İmanda güçlü olmak, Kur’ân-ı Kerim’in beyanıyla şu iki şeyle sağlanır: Birincisi, Allah’ın hem sözlü âyetlerini ve hem de kâinât âyetlerini okumak ve gereğini kuşanmak.(Enfâl /2) İkincisi ise vesvese ve şüpheleri gideren ilâhî sekînetin gönüllere inmesidir.[3](Fetih/ 4)

Zengin ol güçlü olursun…Zenginlik bir güç vasıtasıdır. “Salih bir adam için mal ne güzeldir”(İbn Hanbel, Müsned, IV, 197)

Güce sahib ol…  Efendimizce…Gıpta edilecek iki kişiden birisi olarak infak ehli zenginin gösterilmesi son derece anlamlıdır.(Buhâri, İlim) Makam da güç vasıtasıdır…fayda veren şeye salır diyor. peygamber…Adamın biri acizlik kutsal derse hayır de…İslam cihad dinidir…“Sana faydası dokunacak şeyi elde etmek için var gücünle çalış ve bu konuda hırslı ol”. Evet, dünyevî olsun uhrevî olsun, gücüne güç katacak ve sana azık olacak araç, gereç ve vasıtaları elde etme yolunda hırslı ol. Yeter ki niyetin Allah için olsun ve elde ettiğin gücünü de nefsin için değil Allah için kullanmış ol…

Güce sahib ol…bugünkü manzarası, bize yeniden güçlü ümmet olmanın zaruretini en acı bir şekilde göstermiştir.

Evet güce sahib ol…Allah peygamber Kur’an alimler veliler ve yazarlar şairler ve işte Mehmet Akif güclü olmaya çağırıyor bizi:

O ihtişâmı elinden niçin bıraktın da,

Bugün yatıp duruyorsun ayaklar altında?

Evet…Güce tapma ama güce sahib ol…der Kur’an

YORUM EKLE