ŞAİR DURSUN HAYATA ŞİİRLERİYLE TUTUNUYOR!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun; hayata adeta şiirleri, kızı ve adına şiiirler yazdığı eşi Havva Kaya Dursun ve sevdikleriyle tutunuyor !

ŞAİR DURSUN HAYATA ŞİİRLERİYLE TUTUNUYOR!

Kültür Baanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun; hayata adeta şiirleri, kızı ve adına şiiirler yazdığı eşi Havva Kaya Dursun ve sevdikleriyle tutunuyor !

3 EVLATTAN 2 ' SİNİ KAYBETTİLER

Halk Şairi Alaeddin Dursun ve eşi Havva Kaya Dursun un; epilepsi hastası 3 çocuğundan ikisi vefat ederken, bir epilesi hastası kızları da evde tedav ve bakım altında.

Dursun Ailesi; Samsun Ondokuzmayıs  ilçesindeki Engiz Mahallesi' nde  ikâmet ediyor. Ailenin epilepsi hastası çocuklarından Hasan Hüseyin ve Ahmet Mücahid  Dursun, hayatlarını kaybetmişlerdi.

Dursun Ailesi' nin üçüncü çocukları Cansu Sultan Dursun da epilepsi hastası olup, evde bakım ve  tedavisi devam ediyor.

YILIN ANNE ve BABASI ÖDÜLÜNE LÂYIK GÖRÜLDÜLER

Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun ve eşi Havva Kaya Dursun; çocuklarına olan derin sevgileri ve yaptıkları fedakârlıklarından dolayı; çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından " Yılın Annesi" ve " Yılın Babası "  ödüllerine lâyık görülmüşlerdi.

ALAEDDİN DURSUN' UN 7 ŞİİR KİTABI VAR

Çocuklarına olan tutkusu ve sevgisi nedeniyle; gerek çocukları için gerek eşi Havva Kaya Dursun için şiirler yazarak hayata tutunan Alaeddin Dursun, bu güne kadar 7 şiir kitabını edebiyat dünyasına kazandırdı.

Alaeddin Dursun; " Loş Işıklar Altında " adlı yeni şiir kitabına adını veren, 4 kıtalık şiirinin ilk dörtlüğünde şöyle sesleniyor :

LOŞ IŞIKLAR ALTINDA

" Seni gördüğüm anda bakışlarım he şaşkın

Hazar denizi gibi sevdamız olsun taşkın

Her şey seninle güzel başladı bende aşkın

Sonbahar yaprakları sararmadan solmasın

Loş ışıklar altında hiç sabahlar olmasın. "

Birçok şiiri çeşitli besteciler tarafından bestelenen Alaeddin Dursun; ayrıca Bafra, Samsun, Terme, Çarşamba, Samsun Kadef, Samsun Sasad, Samsun Sakatlar Derneği, Samsun Çarşambalılar Derneği, AcemTekkesi gibi birçok şiir dinletileri ile şiir imza  günlerine şair dostları ile birlikte katılmış ve katılmaya devam etmektedir.

Kendisini kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Haber : Oktay ZERRİN- Samsun

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER