Yurt genelinde 'evde kal' çağrısına büyük oranda uyuluyor

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde işlek yerlerde sakinlik hakim oldu.

Yurt genelinde 'evde kal' çağrısına büyük oranda uyuluyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde, "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyulduğu görüldü.

Başkent Ankara'da şehrin işlek noktası olan 15 Temmuz Kızılay Milli İrade, Sıhhiye ve Anadolu meydanlarında sokağa çıkılmaması uyarıları hafta içinde de karşılık buldu. 

Meydanlarda belirli noktalarda görev yapan polis ekipleri, uyarılara dikkate alarak maske ve eldiven takarak görevlerini yerine getiriyor.

Ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması bulunanlara yönelik denetleme uygulamaları sürüyor.

İstanbul genelinde "sessizlik" hakim

Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler ve vatandaşların uyarıları dikkate almasının da etkisiyle İstanbul genelinde sessizlik hakim.

Tarihi yarımada başta olmak üzere Beyoğlu, Beşiktaş Sarıyer gibi merkezi yerlerle Esenyurt, Avcılar gibi İstanbul'un diğer ilçelerinin normal zamanlarda kalabalık olan noktalarında az sayıda kişinin dışarı çıktığı gözlendi.

Sahil kenarları ve parklar başta olmak üzere vatandaşların gezmeyi tercih ettiği en önemli mekanlar da sessiz kaldı.

Trafiğin en sakin günlerini yaşadığı İstanbul'daki toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşanmadığı görüldü.

Ege sakinliğe büründü

Ege Bölgesi'ndeki illerde, Kovid-19 salgını nedeniyle süren "evde kal" çağrısının etkisiyle sokak ve meydanlarda sakinlik gözlemlendi.

İzmir'de önemli meydanlarının başında gelen Konak'taki tarihi Saat Kulesi ve çevresi boş kalırken, insanların dışarıya zorunlu olmadıkça çıkmadıkları görüldü.

Kentteki vatandaşların yüksek oranda maske taktığı görülürken, şehir içi trafikteki sakinlik de dikkati çekti.

Denizli'de de şehrin en işlek yerlerinde insan yoğunluğu olmadı. 

Manisa'da ise vatandaşların yoğun olduğu alanlar boş kalırken, dışarı çıkmak zorunda kalanların da maske takıp tedbir aldıkları gözlemlendi.

Uşak'ta ise kent genelinde vatandaşların kalabalık olduğu alanlar, sokak ve meydanlar boş kaldı.

Aydın'da da kent genelinin tenha olması dikkati çekti. 

Turizmin başkenti sakin

"Turizmin başkenti" Antalya'nın, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, Lara ve Sarısu plajları turistlerin eskiden yoğunluk oluşturduğu Cumhuriyet Meydanı, Işıklar ve Kazım Özalp caddeleri sakin günlerini yaşıyor.

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de de çağrılara büyük oranda uyuldu

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bartın, Zonguldak ve Karabük'te vatandaşlar genelde evde kalmayı tercih etti.

Kocaeli'de normal günlerde yoğunluk yaşanan birçok meydan ve işlek cadde boş kaldı. D-100 kara yolunda trafiğe çıkan araç sayısında ciddi oranda azalma yaşandı. Trafikte az sayıda bulunan aracın büyük kısmını kamyon ve tırlar oluşturuyor.

Sakarya'da vatandaşlar genelde evde kalmayı tercih etti. Kentin işlek adreslerinden Çark Caddesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Gar Meydanı ve Donatımpark'ta sessizlik hakim oldu.

Bolu kent merkezinde insan yoğunluğu bir önceki güne göre daha az durumda olmasına rağmen, havanın güneşli olmasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar, yavaş yavaş cadde ve sokaklara çıkmaya başladı.

Düzce'de normal şartlarda insan yoğunluğunun en fazla olduğu İstanbul ve Gaziantep caddeleri ile Spor Sokak, Anıtpark ile Belediye Meydanı en sakin günlerini yaşıyor.

Zonguldak'ın en işlek caddelerinden Gazipaşa Caddesi'nde az sayıda vatandaş olduğu gözlemlenirken, sahil ve parklarda da sessizlik hakim oldu.

Bartın ve Karabük'te de sokaklarda da sessizlik hakimdi.

İç Aanadolu'da sakinlik sürüyor

Konya'da, Mevlana Meydanı'nın yanı sıra Alaaddin Bulvarı, Zafer Meydanı, Kültür Park, Kılıçarslan Şehir Meydanı, Konya Büyükşehir Belediye Stadı çevresi ile Otogar ve Kule Kavşağı’nın bugün de boş olduğu görüldü.

Karaman'da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın yanı sıra İsmet Paşa Caddesi, 1'inci ve 2'nci İstasyon caddelerinde sakinlik sürüyor.

Aksaray'da da şehir merkezindeki meydanlar, işlek cadde ve güzergahlardaki sessizlik devam ediyor.

Afyonkarahisar'da da Kent Meydanı, Bankalar Caddesi, Uzun Çarşı girişi ve belediye etrafında insan ve trafik yoğunluğu bulunmuyor. Sokaklardaki az sayıda kişi, polis ve zabıta ekiplerince uyarılıyor.

Kayseri'de, kentin işlek yerlerinden Cumhuriyet Meydanı, Millet Caddesi, Sivas Caddesi, İnönü Bulvarı ve Mimarsinan Parkı'nın bulunduğu alanların kısmen sakin olduğu görüldü.

Sivas'ta şehrin en işlek caddelerinden Atatürk Caddesi Kovid-19 tedbirleri kapsamında araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Güvenlik güçleri, vatandaşlara sosyal mesafeleri koruma uyarısında bulundu.

Yozgat'ta Cumhuriyet Maydanı'nın boş olduğu gözlendi. Polis ekipleri sürekli anons yaparak vatandaşları uyardı.

Niğde Ömer Halisdemir Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı'nda yoğunluk görülmedi. Kent genelinde vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmadıkları gözlendi.

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı, park ve bahçeler boş kaldı.

Kırşehir'de, kentin en işlek yerleri olan Cacabey Meydanı, Ahi Evran Külliyesi Meydanı, Terme ve Atatürk caddelerinin sakin olması dikkati çekti.

Kapadokya da sessizliğe büründü

Nevşehir’de, bazı caddelerin trafiğe kapatılmasının ardından halkın "evde kal" çağrısına büyük oranda uyduğu görüldü.

Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan mekanlarda da sakinlik yaşanıyor.

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya sessiz

Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis'te vatandaşlar, Kovid-19 salgını nedeniyle yapılan "evde kal" çağrılarına büyük oranda uydu.

Gaziantep'te kentin en turistik yeri Gaziantep Kalesi civarı boş kalırken, işlek caddeler yerini sessizliğe bıraktı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER