BAFRA’DA MİRAÇ KANDİLİ DUALARLA KUTLANDI

Bafra ilçesinde düzenlenen programlarla Miraç Kandili ilçedeki tüm camilerde coşku içerisinde kutlandı.

BAFRA’DA MİRAÇ KANDİLİ DUALARLA KUTLANDI

     Bafra Müftülüğü tarafından Balıklar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camisinde düzenlenen kandil programı, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle başladı.

     Balıklar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camini dolduran vatandaşlar, geceyi namaz ve duayla eda etti.

      Hz. Muhammed’in(s.a.v.) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya aradan Allah katına yükseldiği mübarek gecede, ilçedeki camiler yoğun ilgi gördü. Bafra ilçe Müftülüğü Din Görevlilerinden oluşan ilahi gurubunun okuduğu Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve kasideler ile dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

       BAFRA’DA MİRAÇ KANDİLİ GECESİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

     Bafra’da 7'den 70'e binlerce kişi akşam namazından itibaren kandili idrak edebilmek için camilere akın etti. Bafra’da camilerde düzenlenen kandil programları büyük ilgi gördü.

     Yanlarına çocuklarını alan aileler, gecenin feyzinden faydalanmak için camileri doldurdu. Akşam ezanının okunmasıyla beraber camiler önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi, bol bol namaz kılıp dua etti.

    Akşam namazından sonra camide, Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

    Programda Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek cemaate; Miraç Kandili manası ve önemi hakkında bilgiler verdi.

    Miraç Kandilinin öneminden bahseden Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, Miraç Kandilini en güzel şekilde ihya etmeye çalıştıklarını belirterek,”Cenab-ı Allah’ın bizleri bu gibi mübarek gecelere tekrar kavuşturmasını ve bu geceleri en güzel şekilde değerlendirmeyi hepimize nasip eylesin” dedi.

     Balıklar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caminde cemaate hitaben konuşma yapan Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek,”Peygamberimiz her zaman kendisinin Allah’ın elçisi olduğunu söylemiştir. Peygamberimiz tabi bir insanoğludur. Eğer bir üstünlük anlıyorsanız, üstünlük Allah’ındır. Peygamberimiz Miraçtan döndükten sonra Miraç’ı anlatınca, insanlar dalga geçiyorlar. Hemen Ebu Bekir’e koşuyorlar. Diyorlar ki;’Senin dostun Hz. Muhammed (s.a.v.) var ya, şimdi Miraç’dan döndüğünü söylüyorlar. Sen inanıyor musun’ deyince, Hz. Ebu Bekir (r.a.) diyor ki;’Ben onun her gün onun Allah’la görüştüğüne, Allah’la yalnız kaldığına inanıyorum. Miraç’a çıktığına elbette inanıyorum’ bunun üzerine, Hazreti Ebu Bekir’e, efendimiz bir sıfat ilave ediyor. Ebu Bekr-i Sıddık, doğrulayan Ebu Bekir, evet sonra imtihana çekiyorlar. Diyorlar ki;’Madem Mescid-i Aksaya inmiş isen, Mescid-i Aksa nedir’ diye soruyorlar. Efendimiz birkaç saniye duruyor. Cebrail (a.s.) Mescid-i Aksa’nın görüntüsünü peygamberimizin gözünün önüne açıyor. Peygamberimiz diyor ki; ‘Cebrail(a.s.) birinci, ikinci ve üçüncü safhada hep benim peygamber olduğumu söyledi. Son safhaya kadar Cebrail (a.s.) benin son peygamber olduğumu söyledi. İlk safhada Hazreti peygamberimiz Hazreti Adem (a.s.) ile görüşmüştür. İkinci katta Hazreti Musa’yı, Hz. İsa’yı gördüğünü söylemiştir. Peygamberin hepsini gördüm diyor. Son katta Hazreti İbrahim (a.s.) ile görüştüğünü bildirmiştir. Allahın huzuruna çıkan efendimiz,50 vakit namazı göndermişti. Hz. Musa (a.s.) gördüğümde, bana ‘dünya’ya neyi gönderdi’ diye sordu. ‘Geri dön, ümmetin o kadar namaz kılamaz. Çünkü ben sizlerden önce 40 yıl çöllerde dolaştım’ dedi. Onun üzerine sürekli rabbimizin yanına gittiğimde en sonunda, 5 vakit namaz emredildi. Bu gece Allah’a şirk koşmayan ümmetin bağışlanacağı ve Amenerresulü Suresi indirilmiştir. Peygamberimiz, Allahu Tealanın huzuruna çıkarak, miraç’a çıktı. Namaz kılarken Allah’ın huzuruna çıkıyoruz. Bu akşam diğer akşamlar gibi değil, bundan sonra da namazlarımızı devam etmek miadımızdır” dedi.

      Bafra Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı dua ile program sona erdi.

      Kandil Programına; MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, SP. Bafra ilçe Başkanı Mustafa Öcal,  MHP. Samsun Milletvekili adayı Hüseyin Edis, SP.Samsun Milletvekili adayı Turhan Bayraktar, Bilal Arslan,Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı ve Altınova Gazetesi imtiyaz Sahibi Bilal Mürtezaoğlu,İşadamları, Din Görevlileri,Muhtarlar,esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

         NAMIK AZGIN  

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER