BAFRALILAR ANKARA’DA BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİNDE BULUŞTU

Ankara Bafra ilçesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAFDER) tarafından, Ankara Çankaya Çukurambar İşçi Blokları Mahallesi 1484 Sokak No.3’de bulunan Holiday Inn Otelin de düzenlenen ‘3.Geleneksel Yemekli, Toplantı’ da, Bafralılar bir araya geldi.

BAFRALILAR ANKARA’DA BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİNDE BULUŞTU

      Bafralılar, 29 Kasım’da, Ankara’ya taşındı. Bafra Derneğinin 3.Geleneksel Yemekli, Toplantısına katılan Bafralılar birlik ve beraberlik dolu bir günde hatırlanıp programa davet eden Ankara Bafralılar Derneği Başkanı Hüseyin Edis ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettiler.

    Yörede her bayram hemen her evde yapılan “nokul ve kaymaklı lokum” da 29 Kasım’daki gecede davetlilere sunuldu. İşletme sahibi Bafralı olan Çukurambar’daki Holiday Inn Oteli’nde gerçekleşen gece için başkentteki Bafra Derneği’nin başkanı Hüseyin Edis, “Gecemizde Bafra bürokrasisi dışında Berlin ve Frankfurt’taki hemşehrilerimiz de yanımızda oldu” dedi. Edis, geceden elde edilen gelirle öğrencilere burs verileceğini de söyledi.

                     BAFRALILAR ANKARA’DA TEKRAR BULUŞTU  

     Programa katılan herkese teşekkür eden Ankara Bafralılar Derneği Başkanı Hüseyin Edis,”Bafra’ya, Bafra’mıza yeni bir Kaymakam atandı. Bugün aramızda kendisine çok teşekkür ediyorum. Bafralı bu gece de, yine göstermiştir ki; Bafralı istediği zaman bir araya gelebiliyor. Bafralılar bir araya gelip hasret giderebiliyor. Hemde bu sohbet sırasında, Bafra hakkında neler yapılabileceği konusunda da, fikir alış verişinde de bulunacaklar. Bafra’yı artık suyla buluşturalım. Su demek stresin atılması demektir. Bafra’da, tüm yetkililer el emeği, güç birliği yaptığı noktada, Bafra Türkiye’de çok daha iyi noktada örnek olacaktır” dedi.

       Bafra’ya yapılan hizmetler hakkında konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “ Bizleri sizlerle buluşturan, BAFDER Başkanı ve yönetim kuruluna hepiniz adına içtenlikle teşekkür ediyorum. Değerli hemşehrilerim, abilerim, kardeşlerim, Samsun 1919’lu yıllarda, güvenlerin bittiği bir noktada, güvencenin yeşerme noktasının başladığı noktadır. Samsun’da başlayan bu mücadele ile birlikte, gerçek Cumhuriyet kuruldu. Memleketimize ve ülkemize karşı hepimizin sorumlulukları var. Burada Belediye Başkanı, Kaymakam, günümüzdeki sivil toplum örgütleri, hepimizin topluma karşı, görevleri ve sorumlulukları var. Herkes çalışmasına öncelikle kendi çevresinden başlamak zorunda, Bizde Bafra’da çıktığımız yolda, 2009 yılında bizim bir derdimiz var. Bizim bir sevdamız var. O da, Bafra’ya hizmet etmek.35 tane irili ufaklı projeyi Bafra’da tamamladık. Bafra’mıza hükümetimizden 250 yataklı Devlet Hastanesi, duple yollar, okullar, sulama konusunda sağ sahil tamamlandı. Bafra ilçesinde sulamada sol sahilde de çalışmalar devam ediyor. Buradan daha önce Milli Eğitim Bakanlığı yapan Metin Bostancıoğlu bakanımıza, Adalet eski Bakanımız Hikmet Sami Türk’e, Bafra’da günümüzde de eski Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, şimdiki Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a aldığımız hizmetlerden dolayı Bafralılar adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

    Birlik ve beraberliği köprü olarak kullanmaya devam edeceğini belirten SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı ise,”Samsun’umuzun ve ilçelerinin milli değerlerini ve kültürlerini İstanbul’daki gençlerimize ve Samsunda bulunan ailelerimize tanıtmak amacıyla elimizden geldiği kadar anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da elimizden geldiği kadar hizmet vermeye devam edeceğiz. Herkesi İstanbul’da yapılan etkinliklerimize de davet ediyorum” şeklinde konuştu.

     Bafralılar yaptığı etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise,” Bafra’yı sevenler, bizi izlemeye devam etsinler” şeklinde konuşmasını tamamladı.  

     Yerel sanatçılar, Ankara Bafra ilçesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 3.Geleneksel Yemekli Toplantı salonunda vatandaşları coşturdu. Bafra Belediyesinin folklor ekibi de beğenildi. Bafra Kaymakamı Halis Arslan dünya şampiyonu olan Furkan Bayrak’a, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, Galip Asal’a plaket takdim etti.  

      Bafra Derneğinin 3.Geleneksel Yemekli Toplantısına; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Milli Eğitim eski Bakanı Metin Bostancıoğlu, Aydıner Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Aydıner, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Orköy Genel Müdür Yardımcı Hüseyin Avni Çatal, Ankara 47 Noteri Hayriye Yumurtacı, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl,  Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, SGK Daire Başkanı Aydın Kurnaz, SGK Emekli Müdürü Vehbi Kara, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, SAMDEF Genel Başkanı Av. Dilek Kiraz, Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı ve Altınova Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bilal Mürtezaoğlu, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz,  İstanbul Bafraspor Kulüp Başkanı Aydın Dursun İstanbul Kadıköy Bafralılar Vakfı Başkanı İşadamı Bülent Arslan, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, İşadamları, mesleki oda temsilcileri, bürokratlar, sivil toplum örgütleri, doktorlar, eğitimciler, sanayiciler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

                        NAMIK AZGIN  

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 09:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necati ARSLAN
Necati ARSLAN - 9 yıl Önce

bafralılar adına yakışmayan bir geçe olmuştur.esefle kınıyor bafralılar yorumlayacaktır

BAFDER.
BAFDER. - 9 yıl Önce

necati̇ aslan. bu güne kadar bafra i̇çi̇n ne yaptin önce onu söyle sonda eleşti̇r. allah seni̇ islah etsi̇n.

SIRADAKİ HABER