BAŞKAN GÜLER SAMKON GENEL BAŞKANI KAYA AŞCI’YI AĞIRLADI

ASTAŞ Holding Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Dernekler Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hayırsever İşadamı H.Kaya Aşcı Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler’i ziyaret etti.

BAŞKAN GÜLER SAMKON GENEL BAŞKANI KAYA AŞCI’YI AĞIRLADI

     Güler Aşcı’yı makam kapısının girişinde karşıladı.

    Ziyarette ilk olarak Aşcı söz aldı. Aşcı,’’İlk başta Ahilik haftasını kutlamak isterim. Ahilik; toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak ve aralarında dayanışma kurulmasını sağlamaktır. Ahilik; birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli unsurdur. Türklerin Anadolu’da bin yıldan beri yaşamaları "ahilik" sayesinde olmuştur.

Ahilik; din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir. Ahilik; zengin-fakir ayrımı yapmaz. Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak ahilikte bir ahlak kuralıdır. Bunun için herkesin mutlaka bir mesleği ve işi olmalıdır. Bunun sonucu olarak Ahilik, sivil toplum kuruluşlarının en eski modelidir. Tüm çalışanların, esnafların, tüccarların "Ahilik Haftası" nı kutlar, çalışma hayatlarında başarılar diler, hayırlı kazançlar temenni ederim. Ve Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler kardeşimin de kısa zaman önce göreve başlaması ile birlikte yaptığı başarılı çalışmalar için yönetimi ile birlikte tebrik etmek isterim. 27 Eylül Cumartesi günü merhum babamız adına yaptırdığımız Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesinin açılışı için davet içinde gelmiş bulunmaktayım. Samsun’umuza, Bafra’mıza ve ülkemize bu eğitim yuvası hayırlı olsun’’dedi.

    Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler ise,’’Bu nazik ziyaret ve güzel temennilerinden dolayı Aşcı Ailesi adına hayırsever işadamı H.Kaya Aşcı’ya şahsım ve birlik adına sonsuz şükranlarımı sunmak isterim.  Eğitime yaptıkları anlamlı yatırımlarından dolayı da teşekkür ederim. Hayırlı olsun.’’diye konuştu.

     Ziyarette ayrıca ASTAŞ Juki Samsun Bölge Koordinatörü Selçuk Aşcı ve İşadamı Rızvan Aksoy’da hazır bulundu.

       NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER