Samsun’da Göl ve Göletlere 110 Bin Adet Sazan Yavrusu Bırakıldı

Samsun’da bulunan göl ve göletlere balıkçıları ve bölgedeki vatandaşların katılımı ile 110 Bin Adet Sazan Yavrusu bırakıldı.

Samsun’da Göl ve Göletlere 110 Bin Adet Sazan Yavrusu Bırakıldı


Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'nin de büyük önem vererek her fırsatta dile getirdiği üzere; kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz” dedi.

Bu bağlamda Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 110 bin adeti 14/05/2020 tarihinde İlimizde bulunan göl ve göletlere balıkçılarımız ve bölgedeki vatandaşımızın katılımı ile bırakılmıştır. Göl ve Göletlerimizin balıklandırılması sırasında değerlendirmelerde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM yaptığı açıklamada; Projenin, su kaynaklarının korunarak su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi amatör balıkçılık turizmine katkı sağlamasının hedeflendiğini ve gelecek nesillere aktarılması hedefiyle göl, gölet ve barajlarda yürütüldüğünü söyledi.

 İl Müdürü SAĞLAM, Ülkemiz biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına mutlaka uyulması gerektiğini; başta balık olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkân tanınmasının büyük önem arz ettiğini, vatandaşlarımızın yasak ve sınırlamalara hassasiyetle uymaları gerektiğini de önemle hatırlattı.

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER